Ovenschotel
10 min
20 min

Romige Kip en Champignon Ovenschotel

Deze romige kip en champignon ovenschotel is perfect voor een doordeweekse avond. In slechts 30 minuten tover je een gerecht op tafel, vol smaak en eenvoudige ingrediënten. De combinatie van kip, champignons, spinazie en room zorgt voor een rijke en bevredigende maaltijd die je doet watertanden.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Hollandse kipfilet
      stuks
    • Champignons
      250 gram
    • Spinazie
      200 gram
    • Room
      200 milliliter
    • Knoflook
      teentjes
    • Kaas
      100 gram
    • Pasta
      250 gram
    • Olijfolie
      eetlepels

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
    • 3
      Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een koekenpan met olijfolie tot ze goudbruin zijn.
    • 4
      Voeg de fijngehakte knoflook en gesneden champignons toe aan de pan met kip en bak deze enkele minuten mee.
    • 5
      Roer de room door het kipmengsel en laat kort sudderen.
    • 6
      Voeg de spinazie toe en roer tot deze is geslonken.
    • 7
      Meng het kipmengsel met de gekookte pasta in een ovenschaal, bestrooi met kaas en bak 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
2025 © Eerlijk Eten