Salade
10 min
20 min

Zomerse Bietensalade met Gehaktballen

Deze zomerse bietensalade combineert de aardse smaken van bietjes met sappige gehaktballen. Aardappelen zorgen voor een stevige basis en een eenvoudige dressing van olijfolie en citroen geeft het geheel een frisse twist. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bietjes
      stuks
    • Aardappelen
      stuks
    • Gehakt
      400 gram
    • Ui
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Citroen
      stuks
    • Peterselie
      bosje
    • Zout
      snuf
    • Peper
      snuf

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de bietjes en aardappelen in een grote pan met water tot ze gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
    • 2
      Meng intussen het gehakt met fijngehakte ui, zout en peper en draai er kleine gehaktballen van.
    • 3
      Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
    • 4
      Snijd de gekookte bietjes en aardappelen in blokjes en meng ze in een kom met de gehaktballen.
    • 5
      Klop een dressing van de overgebleven olijfolie, citroensap, zout en peper.
    • 6
      Giet de dressing over de salade en garneer met fijngehakte peterselie.
2025 © Eerlijk Eten