Roerbakgerecht
10 min
20 min

Rundergehakt met Gekarameliseerde Rode Uien

Geniet van een snel, smaakvol gerecht dat gehakt combineert met de zoete zachtheid van gekarameliseerde rode uien en spinazie. Perfect voor doordeweeks, wanneer je iets lekkers wilt zonder uren in de keuken te staan. Dit gerecht biedt een geweldige balans tussen vleessmaken en hartige vitamines.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gehakt
      500 gram
    • Rode uien
      stuks
    • Spinazie
      200 gram
    • Aardappelen
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Balsamico azijn
      eetlepel
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel
    • Parmezaanse kaas
      50 gram

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
    • 2
      Snijd de rode uien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn, ongeveer 8 minuten.
    • 3
      Voeg het gehakt toe aan de pan met uien en bak het rul. Voeg zout en peper toe naar smaak.
    • 4
      Was de spinazie en voeg deze toe aan de pan. Roerbak tot de spinazie geslonken is, ongeveer 2 minuten.
    • 5
      Voeg de gekookte aardappelblokjes toe aan de pan en schep alles goed om. Voeg de balsamico azijn toe en roer nogmaals.
    • 6
      Rasp de Parmezaanse kaas over het gerecht en serveer warm.
2025 © Eerlijk Eten