Pannengerecht
10 min
20 min
Romige Kabeljauw met Broccoli en Champignons

Dit gerecht biedt een romige textuur door de kabeljauw, verrijkt met voedzame broccoli en champignons. In slechts 30 minuten zet je een geurig diner op tafel dat perfect past bij de Franse keuken. Dit eenvoudige recept is perfect voor een drukke doordeweekse avond.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kabeljauwfilet4 stuks
- Broccoli1 stuk
- Champignons250 gram
- Room200 milliliter
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Citroen1 stuk
- Zout1 theelepel
- Peper1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de broccoli in roosjes en de champignons in plakjes. Hak de knoflook fijn.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe. Bak deze kort aan totdat de geur vrijkomt.
- 3Voeg de kabeljauwfilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.
- 4Voeg de champignons en broccoli toe aan de pan en roerbak ze samen met de kabeljauw.
- 5Giet de room erbij en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken totdat de broccoli beetgaar is.
- 6Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap. Serveer direct.


