Grillgerecht
10 min
20 min

Bavette Fiësta met Gegrilde Groenten

Geniet van een smakelijke combinatie van malse bavette en vers gegrilde groenten. Dit gerecht is perfect voor een levendig diner waarbij de kleuren en smaken van verse ingrediënten centraal staan. Serveer met een sidesalade voor een complete maaltijd in slechts 30 minuten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bavette
      stukken
    • Courgette
      stuk
    • Rode paprika
      stuk
    • Sjalotten
      stuks
    • Kastanje champignons
      200 gram
    • Gemberbier
      100 milliliter
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel
    • Bulgur
      200 gram

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de grillpan en voeg de olijfolie toe. Grill de in plakken gesneden courgette en rode paprika tot ze goudbruin zijn.
    • 2
      Snijd de sjalotten en champignons in plakjes en bak deze in een aparte pan met een eetlepel olijfolie tot ze zacht zijn.
    • 3
      Giet het gemberbier over de gebakken groenten en laat het lichtjes inkoken.
    • 4
      Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Kook ondertussen de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
    • 5
      Kruid de bavette met zout, peper, en knoflook. Grill deze 3-4 minuten per kant voor medium-rare.
    • 6
      Serveer de bavette met de gegrilde groenten en een portie warme bulgur.
2025 © Eerlijk Eten