Quiche
10 min
20 min

Romige Prei en Champignon Quiche

Deze romige prei en champignon quiche is de perfecte combinatie van zachtheid en smaak. Makkelijk te maken binnen 30 minuten en ideaal voor een snelle avondmaaltijd. Een smaakvolle ervaring die je naar de Franse keuken transporteert.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Prei
      stuks
    • Champignons
      250 gram
    • Eieren
      stuks
    • Bladerdeeg
      plakken
    • Zure room
      200 ml
    • Geraspte kaas
      100 gram
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Olijfolie
      eetlepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei en champignons 5 minuten op middelhoog vuur.
    • 4
      Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg.
    • 5
      Klop de eieren los met de zure room, geraspte kaas, zout en peper.
    • 6
      Verdeel het prei-champignonmengsel over de bodem van de quichevorm en giet het eimengsel erover.
    • 7
      Bak de quiche in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
2025 © Eerlijk Eten