Stoofpot
30 min
90 min

Heerlijke Bavette en Groenten Stoofpot

Deze makkelijke stoofpot combineert malse bavette met een mix van verse groenten zoals prei, wortels en tomaten. Het gerecht is ideaal voor een gezellige avondmaaltijd en past uitstekend binnen de Franse keuken. Binnen 180 minuten vervult de geur van dit heerlijke gerecht je keuken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bavette
      500 gram
    • Prei
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Tomaat
      stuks
    • Rode ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Gember
      20 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Rode wijn
      250 ml
    • Kipbouillon
      500 ml
    • Tijm
      takjes
    • Rozemarijn
      takjes
    • Peper en zout

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de bavette in grove stukken en bestrooi royaal met peper en zout.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en braad de bavette stukken rondom bruin.
    • 3
      Voeg de gesneden prei, wortel, rode ui en knoflook toe en bak kort mee.
    • 4
      Rasp de gember boven de pan en roer alles goed door.
    • 5
      Blus af met rode wijn en laat enkele minuten inkoken.
    • 6
      Voeg de tomaten, kipbouillon, tijm en rozemarijn toe. Breng het geheel aan de kook.
    • 7
      Laat de stoofpot ongeveer 90 minuten op een laag vuur pruttelen tot het vlees zacht is.
    • 8
      Proef en breng op smaak met extra peper en zout indien nodig. Serveer de stoofpot warm.
2025 © Eerlijk Eten