Stoofpot
10 min
20 min

Romige Paddenstoelen Kip Delight

Dit makkelijk te bereiden gerecht combineert sappige kippenreepjes met de rijke smaken van shiitake en kastanjechampignons in een romige saus. Perfect voor een snelle, maar toch luxueuze maaltijd. Serveer het met vers brood of pasta om de saus optimaal te benutten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      400 gram
    • Shiitake
      200 gram
    • Kastanjechampignons
      200 gram
    • Ui
      stuk
    • Slagroom
      200 milliliter
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Tijm
      theelepel
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in reepjes en de ui en knoflook fijn.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin. Voeg ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
    • 3
      Voeg de shiitake en kastanjechampignons toe en bak mee tot ze zacht zijn.
    • 4
      Schenk de slagroom in de pan en voeg tijm, zout en peper toe. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
    • 5
      Serveer direct, eventueel met vers brood of pasta.
2025 © Eerlijk Eten