Stir-Fry
10 min
20 min

Kleurrijke Spruiten en Paprika Stir-Fry

Dit gerecht combineert knapperige spruiten en zoete oranje paprika's in een snelle Aziatisch-geïnspireerde roerbakschotel. De rode ui en knoflook verlenen diepgang en aroma aan het geheel. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Spruiten
      200 gram
    • Oranje paprika
      stuks
    • Rode ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Gember
      theelepel
    • Limoensap
      eetlepel

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de spruiten doormidden en de oranje paprika in reepjes.
    • 2
      Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Rasp de gember.
    • 3
      Verwarm de sesamolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de ui, knoflook, en gember toe en bak tot de ui glazig is.
    • 5
      Voeg de spruiten en paprika toe en roerbak voor 5-7 minuten.
    • 6
      Giet de sojasaus en het limoensap erover en roer goed.
    • 7
      Serveer warm als hoofdgerecht of als bijgerecht bij rijst of noedels.
2025 © Eerlijk Eten