Pannengerecht
10 min
20 min
Romige Rundergehakt en Shitake Schotel

Deze romige rundergehakt- en shitakeschotel is een heerlijke en snelle maaltijd die je in slechts 30 minuten op tafel zet. Met een combinatie van sappig rundergehakt, aardse shitakepaddenstoelen en verse groenten, krijg je een voedzame en smaakvolle maaltijd. Een perfect gerecht met een vleugje Oosterse invloeden.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Rundergehakt300 gram
- Shitake150 gram
- Bleekselderij2 stengels
- Sojasaus3 eetlepels
- Knoflook2 teentjes
- Gember1 eetlepel
- Kokosmelk200 milliliter
- Zonnebloemolie1 eetlepel
- Zout0.5 theelepel
- Peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de shitake in reepjes.
- 2Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en bak het rundergehakt rul.
- 3Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1 minuut mee.
- 4Doe de bleekselderij en shitake bij het gehakt en roerbak 5 minuten.
- 5Schenk de sojasaus en kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
- 6Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen tot alles goed gaar is.
- 7Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.


