Pannengerecht
10 min
20 min

Romige Rundergehakt en Shitake Schotel

Deze romige rundergehakt- en shitakeschotel is een heerlijke en snelle maaltijd die je in slechts 30 minuten op tafel zet. Met een combinatie van sappig rundergehakt, aardse shitakepaddenstoelen en verse groenten, krijg je een voedzame en smaakvolle maaltijd. Een perfect gerecht met een vleugje Oosterse invloeden.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rundergehakt
      300 gram
    • Shitake
      150 gram
    • Bleekselderij
      stengels
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Gember
      eetlepel
    • Kokosmelk
      200 milliliter
    • Zonnebloemolie
      eetlepel
    • Zout
      0.5 theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de shitake in reepjes.
    • 2
      Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en bak het rundergehakt rul.
    • 3
      Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1 minuut mee.
    • 4
      Doe de bleekselderij en shitake bij het gehakt en roerbak 5 minuten.
    • 5
      Schenk de sojasaus en kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
    • 6
      Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen tot alles goed gaar is.
    • 7
      Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.
2025 © Eerlijk Eten