Roerbakgerecht
10 min
20 min
Snel Romige Romanesco Roerbakspecial

Dit gerecht combineert de unieke smaak van romanesco met kleurrijke paprika's en malse rundergehakt in een romige saus. Het geheel wordt snel geroerbakt voor een gezonde en heerlijke maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. Perfect voor doordeweekse avonden wanneer tijd van essentieel belang is.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Romanesco1 stuks
- Rode paprika1 stuks
- Rundergehakt300 gram
- Kastanje champignons200 gram
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Zout1 theelepel
- Peper1 theelepel
- Kookroom100 milliliter
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de romanesco in kleine roosjes, de rode paprika en ui in reepjes, en hak de knoflook fijn.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten aan.
- 3Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin is. Voeg vervolgens de romanesco en kastanje champignons toe en bak nog 5 minuten.
- 4Voeg de rode paprika toe en bak nog eens 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- 5Roer de kookroom erdoor en laat 2 minuten sudderen. Serveer direct.





