Chili
10 min
20 min
Kleurrijke Linzen en Groentenchili

Deze kleurrijke linzen en groentenchili biedt een voedzame, smaakvolle maaltijd die perfect past bij de Mexicaanse keuken. In slechts 30 minuten creëer je een gerecht vol rijke smaken, ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Met ingrediënten zoals rode linzen, paprika, en tomaat, is dit gerecht zowel gezond als bevredigend.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Rode linzen200 gram
- Paprika2 stuks
- Tomaat3 stuks
- Aubergine1 stuk
- Ui1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Korianderpoeder1 theelepel
- Komijnpoeder1 theelepel
- Chilipoeder0.5 theelepel
- Zout1 theelepel
- Zwarte peper0.5 theelepel
- Groentebouillon500 milliliter
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de paprika, tomaten en aubergine in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
- 3Voeg de paprika, aubergine en tomaat toe aan de pan en bak deze vijf minuten mee.
- 4Meng de korianderpoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper door de groenten.
- 5Voeg de rode linzen en groentebouillon toe en breng aan de kook.
- 6Laat de chili 15 minuten sudderen, of totdat de linzen gaar zijn en de saus iets is ingedikt.





