Chili
10 min
20 min

Kleurrijke Linzen en Groentenchili

Deze kleurrijke linzen en groentenchili biedt een voedzame, smaakvolle maaltijd die perfect past bij de Mexicaanse keuken. In slechts 30 minuten creëer je een gerecht vol rijke smaken, ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Met ingrediënten zoals rode linzen, paprika, en tomaat, is dit gerecht zowel gezond als bevredigend.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rode linzen
      200 gram
    • Paprika
      stuks
    • Tomaat
      stuks
    • Aubergine
      stuk
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Korianderpoeder
      theelepel
    • Komijnpoeder
      theelepel
    • Chilipoeder
      0.5 theelepel
    • Zout
      theelepel
    • Zwarte peper
      0.5 theelepel
    • Groentebouillon
      500 milliliter

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de paprika, tomaten en aubergine in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
    • 3
      Voeg de paprika, aubergine en tomaat toe aan de pan en bak deze vijf minuten mee.
    • 4
      Meng de korianderpoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper door de groenten.
    • 5
      Voeg de rode linzen en groentebouillon toe en breng aan de kook.
    • 6
      Laat de chili 15 minuten sudderen, of totdat de linzen gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
2025 © Eerlijk Eten