Ovenschotel
10 min
20 min
Romige Bloemkool-Potpourri Met Gehakt

Deze eenvoudige bloemkoolschotel combineert knapperige groenten met smeuïg kalfsgehakt en een romige saus. Afgewerkt met gesmolten kaas, is het een perfecte avondmaaltijd die binnen 30 minuten klaar is. Het biedt een heerlijke combinatie van smaken geïnspireerd door de Franse keuken.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kalfsgehakt300 gram
- Bloemkool1 stuks
- Prei1 stuks
- Kookroom200 milliliter
- Kaas100 gram
- Aardappel3 stuks
- Olijfolie2 eetlepels
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 5 minuten. Giet af en zet apart.
- 3Bak het kalfsgehakt met olijfolie in een pan tot het bruin is. Voeg eventueel zout en peper toe.
- 4Snijd de prei in ringen en voeg deze samen met de gesneden aardappel aan het gehakt toe. Bak kort mee.
- 5Roer de kookroom erdoor en laat het geheel even pruttelen.
- 6Meng de bloemkool met het gehaktmengsel en doe alles in een ovenschaal.
- 7Strooi de kaas eroverheen en bak 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.





