Ovenschotel
10 min
20 min

Romige Bloemkool-Potpourri Met Gehakt

Deze eenvoudige bloemkoolschotel combineert knapperige groenten met smeuïg kalfsgehakt en een romige saus. Afgewerkt met gesmolten kaas, is het een perfecte avondmaaltijd die binnen 30 minuten klaar is. Het biedt een heerlijke combinatie van smaken geïnspireerd door de Franse keuken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kalfsgehakt
      300 gram
    • Bloemkool
      stuks
    • Prei
      stuks
    • Kookroom
      200 milliliter
    • Kaas
      100 gram
    • Aardappel
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 5 minuten. Giet af en zet apart.
    • 3
      Bak het kalfsgehakt met olijfolie in een pan tot het bruin is. Voeg eventueel zout en peper toe.
    • 4
      Snijd de prei in ringen en voeg deze samen met de gesneden aardappel aan het gehakt toe. Bak kort mee.
    • 5
      Roer de kookroom erdoor en laat het geheel even pruttelen.
    • 6
      Meng de bloemkool met het gehaktmengsel en doe alles in een ovenschaal.
    • 7
      Strooi de kaas eroverheen en bak 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
2025 © Eerlijk Eten