Pasta
10 min
20 min

Romige Pasta met Champignons en Merguez

Deze heerlijke pasta combineert de aardsheid van champignons met de kruidige merguez-worstjes en frisse peterselie, afgewerkt met een romige saus van slagroom en Parmezaanse kaas. Perfect voor een drukke doordeweekse avond, want binnen 30 minuten zet je een fantastisch gerecht op tafel.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Champignons
      250 gram
    • Merguez worstjes
      stuks
    • Pasta
      300 gram
    • Peterselie
      15 gram
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Slagroom
      200 milliliter
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Zout
    • Peper

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn.
    • 3
      Snijd de merguez worstjes in stukjes en voeg ze toe aan de pan met champignons. Bak tot de worstjes gaar zijn.
    • 4
      Voeg slagroom toe aan de pan en laat het zachtjes koken. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en laat het smelten.
    • 5
      Meng de gekookte pasta door de saus en breng op smaak met zout en peper.
    • 6
      Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten