• Vlees

  Bavette, het vergeten stukje vlees

  Als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het de bavette wel. Dit stuk, afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ wordt ook wel een vanglap genoemd en is het werkvlees aan de onderkant van de koe.

  Een heerlijk stukje vlees met veel smaak ook voor op de Bbq! Doordat het hard heeft moeten werken heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Het is allesbehalve taai. Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in wat boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuten laat rusten in een oven op 100 graden. Snij het vlees op de draad (dus niet met de draad mee) en serveer met champignons, een zelfgebakken broodje, zelfgemaakte friet en/of een goede salade! Lekkerder dan biefstuk!

  Bereidingswijze bavetten, het vergeten stukje vlees:

  Gebruik gezouten roomboter, optioneel in Guernsey boter! Peper en zout naar smaak. Doe je pan op het vuur en laat de ‘gezouten’ roomboter uitbruisen. Bak de bavette van 150-200 gram.

  1. 2 minuten per kant voor rare
  2. 3 minuten per kant voor medium rare
  3. 4 minuten per kant voor well done ( beetje zonde van je vlees)

Deel dit artikel met je omgeving