Wij zijn er trots op dat ons vlees 100% afkomstig is van Nederlandse boerderijen. We selecteren onze boeren zorgvuldig op basis van strenge criteria, waarbij we letten op zowel kwaliteit als dierenwelzijn. Onze runderen genieten van een grasgevoerd dieet en de kalfjes blijven bij hun moeder. Onze kippen worden gehouden zonder het gebruik van antibiotica.
We halen onze groenten en fruit zoveel mogelijk uit Nederland - zo nu en dan aangevuld met producten uit het buitenland, zoals eerlijke citroenen van verantwoorde Spaanse boeren.
Met onze zorgvuldige selectie en samenwerking met Nederlandse boeren en producenten, zorgen wij ervoor dat de voedselketen een stukje eerlijker wordt en dat jij kunt genieten van heerlijke, verantwoorde maaltijden!
De agrarische sector is van vitaal belang voor een gezond leven. Zonder boeren immers geen voedsel. De Nederlandse boeren zijn bovendien de beste, meest natuurvriendelijke boeren ter wereld. Toch ligt deze sector al jaren zwaar onder vuur. Al decennialang wordt het boeren steeds moeilijker gemaakt om hun bedrijf te runnen, door alsmaar toenemende wet- en regelgeving - met de onteigeningen als absoluut dieptepunt. Boerenbedrijven moeten plaatsmaken voor grootschalige woningbouwprojecten, windmolenparken en zonneakkers.
De onteigeningsplannen van de Nederlandse regering hebben geleid tot grootschalige demonstratieacties. Wij zijn EerlijkEten gestart als steun in de rug voor de agrarische sector. Om de boerenstand in Nederland te behouden.
Er is een groeiende trend om voedselproductie "duurzaam" te willen maken door over te stappen van traditionele landbouwmethoden naar productie in laboratoria en fabrieken. Deze benadering streeft ernaar natuurlijke producten zoals vlees en zuivel te vervangen door alternatieven zoals insectenburgers en gekweekt of geprint vlees. Dit roept ernstige vragen op over de impact op gezondheid, smaak en voedingswaarde.
Bovendien speelt de culturele en emotionele waarde van traditioneel geproduceerd voedsel een belangrijke rol in ons dagelijks leven en welzijn. Boerderijen zijn vaak familiebedrijven die generaties lang worden doorgegeven, essentieel voor het behoud van onze agrarische gemeenschappen en het platteland.
Door vast te houden aan organische en natuurlijke landbouwmethoden, ondersteunen we niet alleen de gezondheid, maar ook de economie en het sociale weefsel van landelijke gebieden.
In 2018 is Huibert Verploeg op 20-jarige leeftijd gestart met de verkoop van rundvlees van de boerderij van zijn ouders in het Gelderse Rumpt. Lingevlees staat bekend om hun hoge kwaliteit, grasgevoerd rundvlees waarbij het hele proces transparant is!
Op zijn boerderij in Ederveen werkt Johan Methorst elke dag met liefde met zijn runderen. Het vlees van Methorst staat bekend om zijn hoge kwaliteit, grasgevoerd rundvlees waarbij het hele proces transparant is!
De runderen van Van Laar lopen in het Twentse landschap. Ze worden geslacht wanneer ze 3 á 4 jaar oud zijn. Het ras, de Blonde d’Aquitaine, is officieel afkomstig uit Frankrijk maar floreert al ruim 40 jaar in Nederland. Het staat bekend om zijn malse smaak.
De grasgevoerde runderen van Verdam kijken uit over het Limburgse landschap van Afferden. De dieren hebben een liefdevol leven op één van de drie boerderijen van Verdam. Alle kalfjes worden geboren op de boerderij en blijven bij de moeder.
Op 83-jarige leeftijd runt Ad van der Gun nog steeds zijn eigen boerderij. Wat deze rundveehouderij zo uniek maakt, is dat er enkel wordt gewerkt met natuurlijk dekkende stieren, dat de kalveren op natuurlijke wijze worden geboren én bij hun moeder mogen blijven.