Wij brengen platteland en consument weer bij elkaar

Een netwerk van ruim 40 boeren en partners

Wij zijn er trots op dat ons vlees 100% afkomstig is van Nederlandse boerderijen. We selecteren onze boeren zorgvuldig op basis van strenge criteria, waarbij we letten op zowel kwaliteit als dierenwelzijn. Onze runderen genieten van een grasgevoerd dieet en de kalfjes blijven bij hun moeder. Onze kippen worden gehouden zonder het gebruik van antibiotica.

We halen onze groenten en fruit zoveel mogelijk uit Nederland - zo nu en dan aangevuld met producten uit het buitenland, zoals eerlijke citroenen van verantwoorde Spaanse boeren.

Met onze zorgvuldige selectie en samenwerking met Nederlandse boeren en producenten, zorgen wij ervoor dat de voedselketen een stukje eerlijker wordt en dat jij kunt genieten van heerlijke, verantwoorde maaltijden!

Onze missie is drieledig

De Nederlandse agrarische sector steunen
Kwaliteitsproducten toegankelijk maken voor alle consumenten
De liefde voor koken herontdekken

Gezonde, stressvrije dieren

Buitenleven voor Onze Koeien

Onze koeien genieten zoveel mogelijk van het buitenleven, tot wel 8 maanden per jaar. Het Nederlandse klimaat laat het helaas niet toe om ze het hele jaar buiten te laten staan - daar is het helaas te koud voor - maar in de winter verblijven ze in mooie, ruime stallen. Hierdoor kunnen ze ook in de koudere maanden comfortabel en gezond blijven.

Kalfjes bij hun Moeder

Bij ons blijven de kalfjes bij hun moeder, wat bijdraagt aan een natuurlijke en gezonde groei. Dit bevordert niet alleen de band tussen moeder en kalf, maar zorgt er ook voor dat de kalfjes op een natuurlijke manier kunnen opgroeien. Ze krijgen de kans om te drinken bij hun moeder, wat essentieel is voor hun gezondheid en welzijn.

Grasgevoerd Dieet

Onze runderen genieten van een grasgevoerd dieet, waarbij ze dagelijks 30-40 kg gras eten. Dit staat in schril contrast met de 1,5 kg gras per dag in de supermarkt-industrie. Beter voor het welzijn van de koe, omdat het aansluit bij hun natuurlijke voedingsbehoeften en spijsverteringssysteem, wat leidt tot een betere gezondheid en minder ziektes en infecties.

Toe naar een eerlijke voedselketen

Door supermarkten en inkooporganisaties uit de voedselketen weg te snijden kunnen we de voedselketern véél directer maken. Hierdoor kunnen we een eerlijke prijs bieden aan boeren én consumenten. De keten van EerlijkEten is veel korter:

1.
We halen ons runderen bij ruim 30 vleesboeren
2.
De runderen worden stressvrij geslacht
3.
Het vlees wordt geportioneerd
4.
Wij stoppen het in jouw EerlijkEten box

Wij zijn EerlijkEten gestart om de agrarische sector te steunen

De agrarische sector is van vitaal belang voor een gezond leven. Zonder boeren immers geen voedsel. De Nederlandse boeren zijn bovendien de beste, meest natuurvriendelijke boeren ter wereld. Toch ligt deze sector al jaren zwaar onder vuur. Al decennialang wordt het boeren steeds moeilijker gemaakt om hun bedrijf te runnen, door alsmaar toenemende wet- en regelgeving - met de onteigeningen als absoluut dieptepunt. Boerenbedrijven moeten plaatsmaken voor grootschalige woningbouwprojecten, windmolenparken en zonneakkers.

De onteigeningsplannen van de Nederlandse regering hebben geleid tot grootschalige demonstratieacties. Wij zijn EerlijkEten gestart als steun in de rug voor de agrarische sector. Om de boerenstand in Nederland te behouden.

Boeren worden steeds vaker weggezet als vervuilers en dierenbeulen, terwijl het tegenovergestelde waar is: wij zien boeren als beschermers van het prachtige Nederlandse cultuurlandschap.

Voor het behoud van organisch gegroeid en geteeld voedsel

Er is een groeiende trend om voedselproductie "duurzaam" te willen maken door over te stappen van traditionele landbouwmethoden naar productie in laboratoria en fabrieken. Deze benadering streeft ernaar natuurlijke producten zoals vlees en zuivel te vervangen door alternatieven zoals insectenburgers en gekweekt of geprint vlees. Dit roept ernstige vragen op over de impact op gezondheid, smaak en voedingswaarde.

Bovendien speelt de culturele en emotionele waarde van traditioneel geproduceerd voedsel een belangrijke rol in ons dagelijks leven en welzijn. Boerderijen zijn vaak familiebedrijven die generaties lang worden doorgegeven, essentieel voor het behoud van onze agrarische gemeenschappen en het platteland.

Door vast te houden aan organische en natuurlijke landbouwmethoden, ondersteunen we niet alleen de gezondheid, maar ook de economie en het sociale weefsel van landelijke gebieden.

Eerlijk vlees van verantwoorde boerderijen

Maak kennis met enkele van onze boeren

  • Hart voor dieren van Huibert Verploeg

    In 2018 is Huibert Verploeg op 20-jarige leeftijd gestart met de verkoop van rundvlees van de boerderij van zijn ouders in het Gelderse Rumpt. Lingevlees staat bekend om hun hoge kwaliteit, grasgevoerd rundvlees waarbij het hele proces transparant is!

  • Eerlijk vlees van Methorst

    Op zijn boerderij in Ederveen werkt Johan Methorst elke dag met liefde met zijn runderen. Het vlees van Methorst staat bekend om zijn hoge kwaliteit, grasgevoerd rundvlees waarbij het hele proces transparant is!

  • Blonde d'Aquitaine van de boerderij van Van Laar

    De runderen van Van Laar lopen in het Twentse landschap. Ze worden geslacht wanneer ze 3 á 4 jaar oud zijn. Het ras, de Blonde d’Aquitaine, is officieel afkomstig uit Frankrijk maar floreert al ruim 40 jaar in Nederland. Het staat bekend om zijn malse smaak.

  • Liefdevol leven in het Limburgse Afferden

    De grasgevoerde runderen van Verdam kijken uit over het Limburgse landschap van Afferden. De dieren hebben een liefdevol leven op één van de drie boerderijen van Verdam. Alle kalfjes worden geboren op de boerderij en blijven bij de moeder.

  • Passie voor het boerenbedrijf bij Rottenburgh

    Op 83-jarige leeftijd runt Ad van der Gun nog steeds zijn eigen boerderij. Wat deze rundveehouderij zo uniek maakt, is dat er enkel wordt gewerkt met natuurlijk dekkende stieren, dat de kalveren op natuurlijke wijze worden geboren én bij hun moeder mogen blijven.

Heerlijke groenten en fruit direct van het land

Vers, gezond en vol van smaak voor het hele gezin

  • Tomaten van boer Wubben

    Ard Wubben startte zijn tomatenkwekerij in 1984 in Tinte (Zuid Holland). Alle tomaten die hij teelt worden grootgebracht volgens ambachtelijke, biologische traditie: met veel rust en vrijwel zonder bestrijdingsmiddelen. Zijn tomaten zijn afkomstig van het illustere grandic-ras met een extra hoge voedingswaarde die de smaak ook op unieke wijze ten goede komt.
  • Knapperige taugé van boer Evers

    Evers Specials uit Nijmegen begon al in de jaren ‘60 met het telen van taugé, een kiemgroente van de spruit van de mungboon. Met elke taugéspriet groeide de passie van het familiebedrijf voor de Aziatische delicatesse. Geleidelijk besloot men zich volledig te specialiseren en bij te dragen aan de groeiende populariteit van de knapperige peulvrucht.
  • Verse spinazie van Van Dijck

    Van Dijck is meer dan alleen een boerderij, het is een begrip in de regio en staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van hun producten. Gevestigd in het pittoreske America, Limburg, is Van Dijck een familiebedrijf dat al meer dan een eeuw ervaring heeft in het telen van verse groenten en fruit. De boerderij heeft een volledig geïntegreerde aanpak, waarbij elke stap van het proces, van het zaaien en telen tot aan het oogsten en verpakken, zorgvuldig wordt gecontroleerd.
  • Champignons van boer Veeke

    Al drie generaties kweekt en teelt de familie Veeke uit Noordhoek (Noord Brabant) champignons. Gestart in 1962 in een kleine loods, is het bedrijf - ondanks spectaculaire groei - altijd handmatig blijven oogsten. Zo blijft het contact met de grond en de producten in stand. De champignons van de familie Veeke zijn van uitzonderlijke kwaliteit en hebben een heerlijke smaak die perfect past bij talloze gerechten, waardoor ze geliefd zijn bij zowel hobbykoks als professionele chefs.
  • Verse kruiden van de Kruidenaer

    Jacqueline en Christ Monden, trotse eigenaren van De Kruidenaer, zetten zich dagelijks vol enthousiasme in voor hun groeiende bedrijf. Opgericht in 2003, biedt De Kruidenaer een divers assortiment van bijna 30 verschillende kruidensoorten, met oog voor de Nederlandse productie en heerlijke geuren. Het bedrijf blijft gestaag groeien en werkt aan de ontwikkeling van nieuwe kruidensoorten.

Verse pasta, aardappelen en andere Nederlandse producten

Nederland is niet voor niets het tweede grootste Agri-land nummer ter wereld! Alles maken we zelf!

  • Verse pasta van Régis

    De Pastafabriek is een familiebedrijf in Haarlem, dat zijn hart en ziel legt in het vervaardigen van verse en ambachtelijke pasta’s volgens originele familierecepten. De naam 'fabriek' schiet eigenlijk zijn doel voorbij: het is een keuken waar dagelijks de pasta met ongelofelijk veel liefde en toewijding wordt gedraaid op basis van meel dat direct uit Italië wordt geïmporteerd.
  • Echte buffelmozzarella van Nederlandse bodem

    Bij The Buffel Company in het Flevolandse Zeewolde lopen de buffels 's zomers buiten en kunnen ze - als ze dat willen - genieten van een duik in de poel! Het unieke aan buffelmelk is dat het vol en romig van smaak is met een vetgehalte van slechts 8%. Bij The Buffel Company laten ze van die melk heerlijke smaakvolle zuivelproducten maken. De boerderij produceert o.a. mozzarella, yoghurt, burrata, ricotta, vla en bufaletta. Bovendien is (op bestelling) buffelvlees verkrijgbaar.