Foodies met ondernemersgeest

Wij zijn een team dat bestaat uit mensen met een passie voor voeding en gezondheid. We vinden het belangrijk om te weten waar ons voedsel vandaan komt en hoe het is verbouwd. Wij geloven in het belang van traditie en gemeenschap en de voordelen van het eten van lokaal geteelde seizoensproducten. Via EerlijKEten willen we ons inzetten om lokale boerenbedrijven te ondersteunen en om het mensen gemakkelijk te maken toegang te krijgen tot vers voedsel direct van het land.

Eerlijk vlees, zuivel en eieren

 • Echte buffelmozzarella van Nederlandse bodem

  Bij The Buffel Company in het Flevolandse Zeewolde lopen de buffels 's zomers buiten en kunnen ze - als ze dat willen - genieten van een duik in de poel! Het unieke aan buffelmelk is dat het vol en romig van smaak is met een vetgehalte van slechts 8%. Bij The Buffel Company laten ze van die melk heerlijke smaakvolle zuivelproducten maken. De boerderij produceert o.a. mozzarella, yoghurt, burrata, ricotta, vla en bufaletta. Bovendien is (op bestelling) buffelvlees verkrijgbaar.
 • Gildehoen: antibioticavrije kip

  De Gildehoen is uniek in zijn soort: plezierig opgegroeid zonder antibiotica in een stal met stro en daglicht. De kippen hebben 24 uur per dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot. Minimaal 70% van hun eten bestaat bovendien uit granen. Het is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars.
 • Eerlijke vis van Koman

  Koman’s Vishandel biedt verantwoord gekweekte vis van hoogwaardige kwaliteit. Deze duurzaam gekweekte vissen komen uit Nederlandse kwekerijen en hebben een goed en natuurlijk leven gehad. Het volledige proces, van fileren tot verpakken, wordt zorgvuldig in eigen beheer uitgevoerd voor optimale kwaliteitscontrole.

Verse groenten van Nederlandse bodem

 • Prei, andijvie en asperges van boer Pijnen

  Het bedrijf van de familie Pijnen is een vollegronds groentebedrijf. Naast asperges verbouwen ze o.a. groenten als prei, bloemkool, broccoli, sperzieboontjes,aardappelen, andijvie en asperges. Het leven met de seizoenen en het behoud van de harmonische samenwerking met de natuur is hun handelsmerk. Bezoek ook hun boerderijwinkel in Hoogerheide!
 • Tomaten van boer Wubben

  Ard Wubben startte zijn tomatenkwekerij in 1984 in Tinte (Zuid Holland). Alle tomaten die hij teelt worden grootgebracht volgens ambachtelijke, biologische traditie: met veel rust en vrijwel zonder bestrijdingsmiddelen. Zijn tomaten zijn afkomstig van het illustere grandic-ras met een extra hoge voedingswaarde die de smaak ook op unieke wijze ten goede komt.
 • Knapperige taugé van boer Evers

  Evers Specials uit Nijmegen begon al in de jaren ‘60 met het telen van taugé, een kiemgroente van de spruit van de mungboon. Met elke taugéspriet groeide de passie van het familiebedrijf voor de Aziatische delicatesse. Geleidelijk besloot men zich volledig te specialiseren en bij te dragen aan de groeiende populariteit van de knapperige peulvrucht.
 • Verse spinazie van Van Dijck

  Van Dijck is meer dan alleen een boerderij, het is een begrip in de regio en staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van hun producten. Gevestigd in het pittoreske America, Limburg, is Van Dijck een familiebedrijf dat al meer dan een eeuw ervaring heeft in het telen van verse groenten en fruit. De boerderij heeft een volledig geïntegreerde aanpak, waarbij elke stap van het proces, van het zaaien en telen tot aan het oogsten en verpakken, zorgvuldig wordt gecontroleerd.
 • Champignons van boer Veeke

  Al drie generaties kweekt en teelt de familie Veeke uit Noordhoek (Noord Brabant) champignons. Gestart in 1962 in een kleine loods, is het bedrijf - ondanks spectaculaire groei - altijd handmatig blijven oogsten. Zo blijft het contact met de grond en de producten in stand. De champignons van de familie Veeke zijn van uitzonderlijke kwaliteit en hebben een heerlijke smaak die perfect past bij talloze gerechten, waardoor ze geliefd zijn bij zowel hobbykoks als professionele chefs.
 • Verse kruiden van de Kruidenaer

  Jacqueline en Christ Monden, trotse eigenaren van De Kruidenaer, zetten zich dagelijks vol enthousiasme in voor hun groeiende bedrijf. Opgericht in 2003, biedt De Kruidenaer een divers assortiment van bijna 30 verschillende kruidensoorten, met oog voor de Nederlandse productie en heerlijke geuren. Het bedrijf blijft gestaag groeien en werkt aan de ontwikkeling van nieuwe kruidensoorten.

Aardappelen, pasta's en verse friet uit eigen land

 • Verse pasta van Régis

  De Pastafabriek is een familiebedrijf in Haarlem, dat zijn hart en ziel legt in het vervaardigen van verse en ambachtelijke pasta’s volgens originele familierecepten. De naam 'fabriek' schiet eigenlijk zijn doel voorbij: het is een keuken waar dagelijks de pasta met ongelofelijk veel liefde en toewijding wordt gedraaid op basis van meel dat direct uit Italië wordt geïmporteerd.

EerlijkEten is een startende community waar steeds meer boeren en producenten zich bij aansluiten. Binnenkort zullen wij meer informatie delen over de unieke producten die wij onze boxen kunnen aanbieden. Hou onze socials in de gaten om kennis te maken met al onze leveranciers.

Volg EerlijkEten op social media

Passie voor lekker en gezond eten

Wij geloven dat verse, onbewerkte producten essentieel zijn voor de gezondheid. Als je verse, lokaal geteelde producten eet, krijg je alle voedingsstoffen en mineralen binnen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Ons team experimenteert voortdurend met nieuwe gerechten en smaakcombinaties en we zijn altijd op zoek naar nieuwe inspiratie van culinaire professionals. Daarom werken we nauw samen met chefkoks, voedsdeskundigen en sportexperts om u een grote verscheidenheid aan heerlijke en gezonde recepten te bieden.

Steun voor de boeren

Wij geloven dat traditionele familiebedrijven, die van generatie op generatie zijn doorgegeven, veel meer geïnteresseerd zijn in gezonde voeding en het welzijn van hun dieren dan grote anonieme multinationals. Lokale boeren spelen een vitale rol in het Nederlandse voedselsysteem, niet alleen door verse en gezonde producten te leveren, maar ook door de traditionele en culturele aspecten van de Nederlandse landbouw te behouden. Daarom vinden wij niets zo belangrijk als het steunen van onze lokale boerenbedrijven.

Social media