• Onze producten

  Biologisch, organisch, vaccinaties, pesticiden, etc

  EerlijkEten brengt de beste producten, vers van het land, naar de leden van onze community. Steeds meer boeren en leveranciers sluiten zich bij ons aan. We vormen een gemeenschap van bewuste eters, mensen die hechten aan kwaliteit en eerlijke productiewijzen; van boeren en producenten; van chefkoks en voedingsexperts.

  Het is méér dan "eten" alleen: het is een levensfilosofie. Een ándere manier van kijken naar de voedselketen én naar de dagelijkse hoofdmaaltijd.

  Veel mensen herkennen zich hierin. Maar er zijn ook veel vragen. Regelmatig krijgen we bericht van mensen die willen weten of onze producten geteeld zijn met behulp van pesticiden; of we het keurmerk 'biologisch' hanteren; en andere zaken rondom voedselveiligheid, dierenwelzijn en bestrijdingsmiddelen.

  EerlijkEten staat hier wat principiëler in dan sommige andere bewuste leveranciers. Want veel mensen weten niet dat deze 'keurmerken' dikwijls zijn bedacht - en worden bepaald - door de Europese Commissie. Wij geloven niet in die bureaucratische werkelijkheid. Veel boeren die wij spreken willen daar dan ook niets mee te maken hebben.

  Daarom hebben we er na uitvoerig overleg bewust voor gekozen om geen EU-keurmerken te hanteren. Alle producten die we aanbieden hebben we zelf getest en bekeken. Onze runderen hebben een goed leven gehad, zijn zonder stress grootgebracht en hebben hun kalveren bij zich mogen houden. Onze varkens en kippen hebben kunnen rondscharrelen.

  De groenten en carbs die we aanbieden komen van de beste producenten die vaak al generaties familiebedrijven runnen en niet op de grond, maar met de grond werken en telen. Helemaal zonder bestrijdingsmiddelen produceren is bijna niet mogelijk; maar onze boeren gaan hier op een verantwoorde en duurzame wijze mee om.

  Om dat alles te waarborgen, hebben we ons eigen keurmerk in het leven geroepen: het EerlijkEten keurmerk. Binnenkort zullen we meer van onze leveranciers en hun unieke kwaliteitsstandaarden in beeld brengen. Tot die tijd kunt u het zelf proeven door zich aan te sluiten bij onze snel groeiende community.

Deel dit artikel met je omgeving