• Blog

  Bufaletta, de feta van buffelmelk

  Bufaletta, de feta van buffelmelk.

  De laatste jaren zien we steeds meer producten van buffelmelk zoals mozzarella, burrata en feta. Feta is traditioneel een kaassoort die wordt gemaakt van schapen- of geitenmelk. Het verschil zit voornamelijk in de smaak Buffelmelk heeft een rijkere, romigere smaak en geeft een zoetere kaas dan geitenmelk. Daarom nu de Bufaletta, feta gemaakt van buffelmelk.

  Wat is buffelmelk?

  De buffelmelk komt van de waterbuffels van de Buffel Company uit Zeewolde. Deze buffelmelk heeft een hoger eiwit gehalte dat traditionele melk soorten. Buffelmelk heeft ook een hoger vetgehalte dan koemelk, waardoor het een rijkere, romigere smaak heeft. Dit maakt het zo bijzonder geschikt voor het maken van bepaalde soorten kaas (zoals mozzarella) en andere zuivelproducten. Buffelmelk bevat ook meer eiwitten dan koemelk, wat zorgt voor een dikkere consistentie en een hogere voedingswaarde. Bovendien bevat Buffelmelk meer calcium en andere mineralen zoals magnesium en fosfor. 

  En het allerbelangrijkste is dat de melk een superieure smaak en textuur heeft voor veel zuivelproducten zoals kaas, yoghurt en ijs. Buffelmelk heeft ook iets minder lactose dan koemelk, wat gunstig kan zijn voor mensen die lactose-intolerant zijn of problemen hebben met de spijsvertering van koemelk. En kan goed zijn voor mensen met melkallergieën: sommige mensen die allergisch zijn voor koemelk, kunnen vaak buffelmelk beter verdragen, hoewel dit per individu kan verschillen. Ondanks alle voordelen, is het wel belangrijk om op te weten dat buffelmelk ook meer calorieën bevat vanwege het hogere vetgehalte. Dus ben je druk met je gewicht aan het jojo'en, moet je hier wel rekening mee houden.

  Sinds 2022 is The Buffel Company geopend aan de Ossenkampweg 16 in Zeewolde. Op de waterbuffelboerderij worden waterbuffels gemolken en er wordt waterbuffel jongvee gehouden, zowel vaarsen als stieren. En bij The Buffel Company kun je terecht voor heerlijke zuivelproducten gemaakt van buffelmelk. De boerderijautomaat is gevuld met o.a. mozzarella, yoghurt, burrata, ricotta, vla en bufaletta. Ook kun je jouw eigen verse buffelmelk tappen. Bovendien is er (op bestelling) buffelvlees verkrijgbaar. Wil je een kijkje in de stal nemen kan tijdens speciale open dagen, houdt hiervoor hun Facebook-pagina in de gaten!

Deel dit artikel met je omgeving