• Wild

  Doe eens wild!

  Ik eet graag wild, en dat heeft verschillende redenen die verder gaan dan de pure smaakervaring. Ten eerste is wild in het seizoen goed beschikbaar bij de zelf slachtende slagers of poeliers. Het is voor mij niet alleen een kwestie van genieten van een goed stuk vlees, wat me vooral aanspreekt, is dat wilde dieren een natuurlijk dieet hebben gevolgd, zonder de toevoeging van kunstmatige stoffen of hormonen. Ik vind het belangrijk dat het vlees wat ik eet puur en onbewerkt is.

  Daarnaast is het goed dat deze dieren meestal een vrij leven hebben gehad. Ze hebben kunnen rondlopen in hun natuurlijke habitat, iets wat veel dieren in de intensieve veehouderij niet kunnen. Duurzaamheid is een ander belangrijk aspect voor mij. De jacht wordt in Nederland doorgaans goed gereguleerd om de populaties in balans te houden. Dit spreekt me aan omdat ik graag wil dat mijn voedselkeuzes zo duurzaam mogelijk zijn.

  En dan zijn er nog de gezondheidsvoordelen. Wild vlees is vaak magerder en bevat meer essentiële voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld Omega-3 vetzuren. Als iemand die bewust probeert te eten, vind ik dit een geweldige bonus.

  Tot slot is er een aspect van gemeenschap en lokale economie. Door wild te kopen, ondersteun ik vaak lokale jagers en kleine bedrijven. Het is goed om te weten dat mijn keuzes een bredere impact hebben en kunnen bijdragen aan mijn lokale gemeenschap.

  Dus ja, ik eet graag wild, en het is een bewuste keuze die verder gaat dan het stukje vlees op mijn bord. Het is voor mij ook een manier om bewust te leven en te eten.

  Dus doe eens wild,

  Peter Eemsing

Deel dit artikel met je omgeving