In Amerika is de hotdog vaak een zacht broodje met een beef of beef-pork worstje. Amerikanen zijn dol op een scala aan toppings, zoals ketchup, mosterd, relish, uien, zuurkool en soms chili en kaas. Afhankelijk van de regio in Amerika kun je verschillende stijlen tegenkomen, zoals de New York-style hotdog met zuurkool en mosterd of de Chicago-style hotdog, die bekend staat om zijn vele toppings, waaronder augurken, tomaten, sport pepers en een poppy seed broodje. Als je mensen dit ziet eten ligt er vaak een spoor van ingrediënten op straat ‘streetfood’ en kleren.
De Franse hotdog wordt een baguette of flûte gebruikt met een gat erin waar de worst in gaat. De worsten zijn vaak van varkensvlees en hebben een sterkere rook- of kruidensmaak. Toppings kunnen ook variëren, met opties als remouladesaus, gefrituurde uitjes, of speciale mosterds die je dan in het gat van je broodje doet voordat je worstje er in gaat. Het voordeel van een flûte is dat er wel twee worstjes in passen ;)