• Pasta

    Mac & Cheese

    In de Verenigde Staten is mac & cheese een iconisch gerecht dat al generaties lang geliefd is. Voor vele Amerikaanse families was het de ultieme comfort food. De romige, kaasachtige macaroni was vaak een vaste waarde op tafel, vooral tijdens koude winteravonden.

    In de jaren veertig en vijftig, tijdens de naoorlogse periode, voegden veel gezinnen Spam toe aan hun mac & cheese. Deze ingeblikte lekkernij, gemaakt van varkensvlees, bracht een extra hartige smaak en een vleugje zoutigheid die de rijke kaas perfect aanvulde.

    Spam is een ingeblikt vleesproduct, werd voor het eerst geïntroduceerd door Hormel Foods Corporation in 1937. Het bestaat voornamelijk uit varkensvlees, zout, water, aardappelzetmeel en natriumnitriet als conserveringsmiddel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Spam bijzonder populair vanwege zijn lange houdbaarheid en gemak in gebruik, wat het een essentieel voedingsmiddel maakte voor soldaten die Europa kwamen gebruiken.

    Een prachtige moderne twist op het klassieke mac & cheese met Spam is de halal variant, waarbij varkensvlees wordt vervangen door kippenvlees. Deze versie behoudt de geliefde kenmerken van het originele gerecht - de romige kaas en de hartige toevoeging van vlees - maar maakt het toegankelijk voor een breder publiek. De halal kippenvleesvariant biedt dezelfde voldoening, met een lichtere en mildere smaak die perfect samengaat met de rijke kaassaus. En deze variant word door de Groot conserven gewoon in Nederland gemaakt en over de hele wereld verkocht.

Deel dit artikel met je omgeving