• Paneermeel

  Paneren, paneren, paneren!

  Er zijn verschillende manieren om zelf paneermeel te maken, en hier zijn vijf voorbeelden:

  Brood in de Oven

  Snijd oud brood in kleine stukjes of maal het grof in een keukenmachine. Spreid de broodstukjes uit op een bakplaat en bak ze in de oven op een lage temperatuur (ongeveer 120°C) totdat ze volledig droog zijn. Laat ze afkoelen en maal ze vervolgens tot fijne kruimels in een keukenmachine of blender.

  Brood in de Magnetron

  Als je minder tijd hebt, kun je het brood ook in de magnetron drogen. Snijd het brood in stukjes, leg het op een magnetronbestendig bord en zet het in de magnetron. Begin met 1 minuut op hoge temperatuur en verleng de tijd indien nodig, totdat het brood volledig droog is. Vermaal de stukjes vervolgens in een keukenmachine of blender.

  Met een Deegroller of Fles

  Als je geen keukenmachine of blender hebt, kun je ook een deegroller of een fles gebruiken om het gedroogde brood te vermalen. Doe de gedroogde broodstukjes in een sterke plastic zak, sluit de zak en rol eroverheen met de deegroller of fles tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.

  Glutenvrij Paneermeel

  Voor een glutenvrije versie, volg dezelfde stappen als hierboven, maar gebruik glutenvrij brood. Let er wel op dat het brood goed droog is voordat je het vermaalt, anders kan het te plakkerig zijn.

  Met Crackers of Beschuit

  Je kunt ook crackers of beschuit gebruiken in plaats van brood. De methode is vergelijkbaar: vermaal de crackers of beschuit tot ze de gewenste consistentie hebben bereikt. Omdat crackers en beschuit al droog zijn, hoef je ze niet eerst in de oven of magnetron te drogen.

  Het zelf maken van paneermeel is een geweldige manier om oud brood of restjes te gebruiken, en het stelt je ook in staat om de smaak en textuur van je paneermeel aan te passen aan je persoonlijke voorkeur.

Deel dit artikel met je omgeving