Witlofslade is eigenlijk het hele jaar door lekker. Het combineert als bijgerecht prima bij een BBQ, een stoofpot of een paasbrunch.
We hebben twee recepten voor een witlofsalade toegevoegd. De één redelijk klassiek en de andere met een zomerse touch door de toevoeging van watermeloen en ijsbergsla.
Witlofsalade:
6 witlofstronken
4 eieren
10 kleine trostomaatjes
2 augurken
1 appel
1 flinke wortel
Dressing:
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel water
1/2 theelepel kerriepoeder
1 theelepel honing
Zout en peper naar smaak
Kook de eieren ruim 6 minuten zodat ze hard zijn, koel ze in koud water en pel ze. Snijd de witlof in dunne reepjes. De harde witte kern gebruik je niet. Snijd de tomaatjes in kwarten en de augurken in heel dunne plakjes, rasp de wortel (ik was de wortel altijd goed en rasp de wortel dan met schil, maar je kunt de schil natuurlijk ook eerst verwijderen). Snijd de appel in kleine stukjes en doe alle ingrediënten in een grote schaal.
Maak vervolgens de dressing door alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar te kloppen en giet de dressing over de witlofsalade, snijd de eieren in dunne partjes, verdeel ze over de salade en serveer direct.
4 witlof stronken
1/4 krop ijsbergsla
300 gram watermeloen
1 sinaasappel
4 bosuitjes
1/2 komkommer
Voor de dressing:
1 eetlepel honing
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel water
1 theelepel pittige mosterd, zout en peper naar smaak.
Snijd de witlof in reepjes. De harde witte kern gebruik je niet.Snijd ook de ijsbergsla in dunne reepjes. Schil de watermeloen en sinaasappel en snijd beide in kleine stukjes. Hak de bosuitjes fijn en rasp de komkommer met schil. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar in een schaal.
Maak vervolgens de dressing door alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar te kloppen en giet de dressing over de witlofsalade en serveer direct.
Eet smakelijk!
PS: Als je de salade van tevoren maakt zet dan de salade zonder de dressing afgedekt weg in de koelkast tot gebruik en giet de dressing er pas over vlak voor het serveren, zo blijft je salade mooi knapperig.