• Shortribs

    Vijf heerlijke manieren om voorgegaarde short ribs te bereiden

    Short ribs zijn hartstikke lekker en komen van de onderkant van de ribbenkast van de koe, net boven de borst. Dit stuk vlees is rijk aan vet en bindweefsel, wat het perfect maakt voor gerechten die lekker lang kunnen sudderen. Maar wat als je al voorgegaarde short ribs hebt? Geen probleem! Hier zijn vijf heerlijke manieren om voorgegaarde short ribs te bereiden, zowel in de oven als op de BBQ, elk met een unieke, zelfgemaakte marinade.

    1. Honing Knoflook Short Ribs

    Ovenbereiding:

    Marineer de voorgegaarde ribs in een mengsel van honing, sojasaus, fijngehakte knoflook, geraspte gember en een scheutje sesamolie.

    Leg de ribs op een bakplaat, dek af met aluminiumfolie en bak op 180°C voor 20 minuten. Verwijder het folie en bak nog eens 10 minuten om ze knapperig te maken.

    BBQ-bereiding:

    Bereid de BBQ voor op middelhoge warmte en plaats de gemarineerde ribs op het grillrooster.

    Grill ze, bedekt, voor ongeveer 15-20 minuten, draai ze af en toe om en bedruip ze met de rest van de marinade voor een glanzende afwerking.

    2. Mediterrane Kruiden Ribs

    Ovenbereiding:

    Maak een marinade van olijfolie, gehakte knoflook, rozemarijn, oregano en citroensap.

    Smeer de voorgegaarde ribs in, leg ze op een bakplaat, dek af met aluminiumfolie, en bak op 200°C voor 20 minuten. Verwijder het folie voor de laatste 10 minuten om ze krokant te bakken.

    BBQ-bereiding:

    Grill de gemarineerde ribs op een voorverwarmde BBQ op middelhoog vuur, draai ze regelmatig en bedruip met extra marinade tot ze mooi gekarameliseerd zijn, ongeveer 20-25 minuten.

    3. Klassieke BBQ Short Ribs

    Ovenbereiding:

    Meng tomatensaus, appelciderazijn, bruine suiker, cayennepeper en Worcestershire saus voor de marinade. Marineer de ribs hierin.

    Plaats de ribs op een bakplaat, bedek met aluminiumfolie en bak in de oven op 175°C voor 25 minuten, verwijder daarna het folie en bak nog 15 minuten.

    BBQ-bereiding:

    Plaats de gemarineerde ribs op een BBQ ingesteld op indirecte hitte.

    Grill ze, bedekt, terwijl je regelmatig bedruipt met de marinade, voor ongeveer 25-30 minuten of totdat ze heerlijk geroosterd zijn.

    4. Aziatische Sesam Ribs

    Ovenbereiding:

    Meng sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing, fijngehakte gember, en gehakte knoflook voor een Aziatische twist.

    Bak de gemarineerde ribs in de oven op 180°C, bedekt met folie voor 20 minuten, verwijder vervolgens de folie en laat nog 10 minuten bakken.

    BBQ-bereiding:

    Grill de ribs op middelhoge directe hitte, bedruip ze regelmatig met de marinade, voor ongeveer 15-20 minuten totdat ze een mooi kleurtje krijgen.

    5. Zoet en Pittig Chipotle Ribs

    Ovenbereiding:

    Maak een saus van gepureerde chipotle pepers, honing, appelciderazijn, en een beetje ketchup.

    Bedek de voorgegaarde ribs met de saus, plaats op een bakplaat, dek af met aluminiumfolie en bak op 190°C voor 25 minuten, verwijder het folie en bak nog 10 minuten.

    BBQ-bereiding:

    Grill de ribs op de BBQ over indirecte hitte, bedruip frequent met de chipotle-mix, voor ongeveer 20-25 minuten tot ze heet en rokerig zijn.

Deel dit artikel met je omgeving