• Witlof

    Vijftien makkelijke witlof hapjes

    Witlofbladeren zijn door hun knapperige textuur en licht bittere smaak ideaal om te gebruiken als basis voor snacks, hapjes en voorgerechten. Hier zijn 15 ideeën voor hapjes met witlof.

    Witlofbootjes met Garnalencocktail: Vul witlofbladeren met een mengsel van fijngesneden garnalen, avocado en cocktail- of roze saus.

    Witlof met Blauwe Kaas en Peer: Leg stukjes peer en blauwe kaas in de witlofbladeren en druppel er wat honing over.

    Witlofbootjes met Waldorfsalade: Vul de bladeren met een klassieke Waldorfsalade van appel, selderij, walnoten en een mayonaise-yoghurtdressing.

    Witlof met Brie en Walnoot: Plaats een stukje brie in elk witlofblad en garneer met walnoot en een druppel honing.

    Witlof met Hummus en Olijven: Vul witlofbladeren met hummus en garneer met een olijf en paprikapoeder.

    Witlof met Caesar Salade Vulling: Vul de bladeren met een mengsel van fijngesneden romaine, Parmezaanse kaas, croutons en Caesar dressing.

    Witlofbootjes met Thaise Kip Salade: Combineer fijngesneden kip met Thaise kruiden, zoals koriander en munt, en vul de witlofbladeren.

    Witlof met Gerookte Zalm en Roomkaas: Leg een stukje gerookte zalm in elk blad, een dotje roomkaas en garneer met dille.

    Witlof met Caprese Vulling: Vul witlofbladeren met kleine stukjes tomaat, mozzarella en basilicum, besprenkel met balsamico glazuur.

    Witlof met Geitenkaas en Vijgenjam: Combineer zachte geitenkaas met vijgenjam in witlofbladeren voor een zoet-hartige traktatie.

    Witlofbootjes met Mexicaanse Bonensalade: Vul de bladeren met een mengsel van zwarte bonen, maïs, tomaat, koriander en een limoen-citroendressing.

    Witlof met Eendenborst en Hoisinsaus: Plaats dun gesneden eendenborst in witlofbladeren en besprenkel met hoisinsaus.

    Witlof met Gorgonzola, Peer en Pecannoten: Vul witlof met een mengsel van gorgonzola, peer en gehakte pecannoten voor een knapperige bite.

    Witlofbootjes met Krab en Avocado: Meng krabvlees met avocado, limoensap en kruiden, en vul de witlofbladeren.

    Witlof met Rode Biet en Geitenkaas Mousse: Vul witlofbladeren met een mousse van geitenkaas en garneer met fijn geraspte rode biet.

Deel dit artikel met je omgeving