Koekjes
10 min
20 min

Bananen-Havermout Ontbijtkoekjes

Deze bananen-havermout ontbijtkoekjes zijn makkelijk te maken en perfect als een voedzame snack. Ze combineren de zoete smaak van bananen met de vezelige textuur van havermout, licht gezoet met een vleugje vanille. Ideaal voor drukke ochtenden of als tussendoortje, en binnen 30 minuten klaar!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Banaan
      stuks
    • Havermout
      100 gram
    • Ei
      stuk
    • Vanille-extract
      theelepel
    • Bakpoeder
      theelepel
    • Zout
      0.5 theelepel
    • Chocoladestukjes
      50 gram

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • 2
      Prak de bananen in een grote kom. Voeg de havermout, het ei, en het vanille-extract toe en meng goed.
    • 3
      Voeg bakpoeder en zout toe aan het mengsel en meng opnieuw tot een glad geheel.
    • 4
      Roer de chocoladestukjes erdoor. Schep met een lepel kleine hoopjes van het mengsel op de bakplaat.
    • 5
      Bak de koekjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
2025 © Eerlijk Eten