Koekjes
10 min
20 min
Bananen-Havermout Ontbijtkoekjes

Deze bananen-havermout ontbijtkoekjes zijn makkelijk te maken en perfect als een voedzame snack. Ze combineren de zoete smaak van bananen met de vezelige textuur van havermout, licht gezoet met een vleugje vanille. Ideaal voor drukke ochtenden of als tussendoortje, en binnen 30 minuten klaar!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Banaan2 stuks
- Havermout100 gram
- Ei1 stuk
- Vanille-extract1 theelepel
- Bakpoeder1 theelepel
- Zout0.5 theelepel
- Chocoladestukjes50 gram
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 2Prak de bananen in een grote kom. Voeg de havermout, het ei, en het vanille-extract toe en meng goed.
- 3Voeg bakpoeder en zout toe aan het mengsel en meng opnieuw tot een glad geheel.
- 4Roer de chocoladestukjes erdoor. Schep met een lepel kleine hoopjes van het mengsel op de bakplaat.
- 5Bak de koekjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.