Afdrukken
Pizza Hawaii, de meest omstreden pizza op aarde
Dit is een echte klassieker die al jarenlang geliefd is vanwege de unieke combinatie van hartige en zoete smaken. De combinatie van ananas met ham of kip, gesmolten mozzarella en een pizzabodem zorgt voor een smaakexplosie die je niet snel zult vergeten
Scroll direct naar recept
Pizza Hawaii is een echte klassieker die al jarenlang geliefd is vanwege de unieke combinatie van hartige en zoete smaken. De combinatie van sappige ananas met zoute ham of kip, gesmolten mozzarella en een knapperige pizzabodem zorgt voor een smaakexplosie die je niet snel zult vergeten. Dit recept is eenvoudig te maken met een kant-en-klare bodem, en met verse basilicumblaadjes als garnering krijgt het net dat beetje extra frisheid.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Pizzabodem1 stuks
- Tomatensaus100 g
- Mozzarella100 g
- Hamblokjes of gerookte kip100 g
- Ananasstukjes100 g
- Basilicumblaadjes
- Gedroogde oregano, optioneel
Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 220°C (of volg de instructies op de verpakking van de pizzabodem). Plaats de kant-en-klare pizzabodem op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- 2Smeer de tomatensaus gelijkmatig uit over de pizzabodem, laat een kleine rand vrij. Bestrooi de saus met gedroogde oregano (optioneel) voor extra smaak.
- 3Verdeel de geraspte mozzarella gelijkmatig over de tomatensaus.
- 4Verdeel de hamblokjes of stukjes gegrilde kip en de ananasstukjes over de kaas. Zorg dat de toppings goed verspreid zijn zodat elke hap een goede balans heeft tussen de smaken.
- 5Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot de kaas volledig gesmolten is en de randen van de pizza goudbruin zijn.
- 6Haal de pizza uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen. Garneer met verse basilicumblaadjes voor een frisse toets.
- 7Snijd de pizza in stukken en serveer direct. Geniet van de heerlijke combinatie van zoet en hartig!
- 8Tips Variatie: Voeg wat gesneden rode ui of paprika toe voor extra smaak en kleur. Extra knapperig: Bak de pizzabodem 5 minuten voor zonder topping voor een extra krokante korst. Sauzen: Serveer met een beetje chilisaus of barbecuesaus voor een pittige twist.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten