Roerbakgerecht
10 min
20 min

Romige Couscous met Gerookte Kip

Geniet van een lichte en smaakvolle Mediterraanse maaltijd met romige couscous, gerookte kip, en een vleugje citroen. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en biedt een heerlijke combinatie van smaken met gezonde groenten en zachte kruiden.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gerookte kipfilet
      200 gram
    • Couscous
      250 gram
    • Kipbouillon
      500 milliliter
    • Cherrytomaatjes
      150 gram
    • Verse spinazie
      150 gram
    • Feta
      100 gram
    • Citroen
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentje
    • Peper
      theelepel
    • Zout
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de kipbouillon in een pan en voeg de couscous toe zodra deze kookt. Dek af en laat 5 minuten staan.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook kort aan. Voeg de gerookte kipfilet toe en bak 2-3 minuten.
    • 3
      Voeg de cherrytomaatjes en spinazie toe aan de pan en bak mee tot de spinazie geslonken is.
    • 4
      Roer de couscous door het mengsel en breng op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap.
    • 5
      Verkruimel de feta over de couscous en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten