Roerbakgerecht
10 min
20 min

Pittige Kip Met Courgette Rijst

Dit heerlijke gerecht combineert sappige kippenvleugels met knapperige courgette, uitgebalanceerd met geurige rijst. De rode peper en knoflook voegen een pittige en aromatische toets toe aan dit simpele, maar smaakvolle diner. Binnen 30 minuten bereid, ideaal voor een doordeweekse avond!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippenvleugels
      10 stuks
    • Rijst
      200 gram
    • Courgette
      stuk
    • Ui
      stuk
    • Rode peper
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    • 2
      Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de kippenvleugels goudbruin.
    • 3
      Voeg de fijngehakte ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee.
    • 4
      Snijd de courgette in halve maantjes en voeg toe aan de pan, bak nog 5 minuten.
    • 5
      Roer de sojasaus door de pan en breng op smaak met zout en peper.
    • 6
      Serveer de kip en groenten over de rijst en garneer met extra rode peper naar wens.
2025 © Eerlijk Eten