Snack
10 min
240 min

Feestelijke Panna Cotta met Mango

Deze panna cotta met mango is het perfecte dessert voor de feestdagen. Het combineert de romige zachtheid van een klassiek Italiaans gerecht met de frisse, tropische smaak van mango

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Slagroom
      200 ml
    • Melk
      50 ml
    • Suiker
      40 g
    • Vanille extract
      0.5 theelepel
    • Gelatine
      blaadjes
    • Mango
      stuks
    • Citroensap
      0.5 theelepel
    • Verse munt

    Aan de slag

    • 1
      Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5 minuten.
    • 2
      Verhit in een steelpan de slagroom, melk en suiker op laag vuur. Laat het mengsel zachtjes koken, maar niet doorkoken.
    • 3
      Haal de pan van het vuur en voeg het vanille-extract toe.
    • 4
      Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door het warme roommengsel tot ze volledig zijn opgelost.
    • 5
      Giet de panna cotta in twee mooie glazen of schaaltjes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minstens 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
    • 6
      Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    • 7
      Pureer de mango met een blender of staafmixer tot een gladde saus. Voeg suiker en citroensap toe naar smaak.
    • 8
      Voor een extra gladde topping kun je de puree door een fijne zeef drukken.
    • 9
      Schep of giet de mangopuree over de gestolde panna cotta.
    • 10
      Maak een decoratieve mangoroos door dunne plakjes mango op te rollen en bovenop te plaatsen.
    • 11
      Garneer eventueel met een takje munt of rozemarijn.
    • 12
      Serveer de panna cotta direct uit de koelkast voor een fris en romig dessert.

Deze panna cotta met mango is het perfecte dessert voor de feestdagen. Het combineert de romige zachtheid van een klassiek Italiaans gerecht met de frisse, tropische smaak van mango. De elegante presentatie, met een mangoroos als finishing touch, maakt dit dessert een feestelijke afsluiter van je diner. Het is eenvoudig te bereiden en ideaal om van tevoren klaar te maken, zodat je tijdens de feestdagen meer tijd hebt om te genieten. Een subtiele maar indrukwekkende traktatie die je gasten gegarandeerd zal verrassen!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten