Vega
20 min
10 min

Gefrituurde bloemkoolroosjes in bierbeslag

Bloemkool roosjes in een bierbeslag is een lekker vegetarisch alternatief voor veel vis of vlees hapjes. Het is een heerlijk en krokant gerecht dat perfect is als voorgerecht of snack en die met een lekkere dipsaus super lekker is.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
      stuks
    • Bloe
      200 g
    • Bier (licht pilsner of blond bier)
      250 ml
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel
    • Knoflookpoeder (optioneel)
      0.5 theelepel
    • Paprikapoeder (optioneel)
      0.5 theelepel
    • Zonnebloemolie of een andere neutrale olie, om in te frituren
    • Verse peterselie voor garnering (optioneel)
    • Citroenpartjes om te serveren (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Was de bloemkoolroosjes grondig en laat ze uitlekken.
    • 2
      In een middelgrote kom, combineer je de bloem, zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder.
    • 3
      Giet het bier erbij en roer goed tot een glad beslag zonder klontjes. Als het beslag te dik lijkt, kun je een beetje extra bier toevoegen totdat het de juiste consistentie heeft bereikt.
    • 4
      Verhit de olie in een diepe frituurpan of een grote, diepe pan tot 180°C. Je kunt de temperatuur testen door een druppel beslag in de olie te laten vallen; als het meteen begint te sissen en naar de oppervlakte komt, is de olie klaar.
    • 5
      Dompel de bloemkoolroosjes één voor één in het bierbeslag, zorg ervoor dat ze volledig zijn bedekt.
    • 6
      Frituur de bebloemde roosjes in de hete olie, in porties, zodat de pan niet overvol raakt. Frituur ze tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 3-5 minuten per kant.
    • 7
      Gebruik een schuimspaan om de gefrituurde bloemkoolroosjes uit de olie te halen en leg ze op een bord bekleed met keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
    • 8
      Serveer de gefrituurde bloemkoolroosjes warm, gegarneerd met wat verse peterselie en vergezeld van citroenpartjes.
2025 © Eerlijk Eten