Soep
5 min
25 min

Romige Preisoep met Knapperige Spekjes

De zachte, milde prei vormt samen met romige aardappel en knapperige spekjes een perfect harmonieus gerecht. Met weinig ingrediënten zet je een indrukwekkend en smaakvol gerecht op tafel

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Prei
      stuks
    • Aardappel
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Ontbijtspek
      plakken
    • Kippen- of Runderbouillon
      500 ml
    • Kookroom
      100 ml
    • Boter
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse bieslook

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit een koekenpan zonder olie en bak de stukjes ontbijtspek of bacon op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en zet apart.
    • 2
      Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en prei toe en bak deze 5 minuten zachtjes aan, tot ze glazig zijn. Zorg dat ze niet bruin worden.
    • 3
      Voeg de aardappelblokjes en de bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, en laat 15 minuten zachtjes koken, totdat de aardappel gaar is.
    • 4
      Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Zet de pan terug op laag vuur en voeg de kookroom toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
    • 5
      Schep de soep in twee kommen en garneer met de knapperige spekjes en fijngehakte bieslook. Serveer met een stuk vers brood.
    • 6
      Voeg wat extra spekvet toe aan de soep voor een intensere smaak of vervang de kookroom door crème fraîche voor een iets frissere twist.

Deze romige preisoep is een ode aan eenvoud en smaak. De zachte, milde prei vormt samen met romige aardappel en knapperige spekjes een perfect harmonieus gerecht. Met weinig ingrediënten zet je een indrukwekkend en smaakvol gerecht op tafel. Serveer met vers brood en geniet van deze soep.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten