Personen
-
+
Ingrediënten
- Prei2 stuks
- Aardappel1 stuks
- Ui1 stuks
- Ontbijtspek2 plakken
- Kippen- of Runderbouillon500 ml
- Kookroom100 ml
- Boter1 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
- Verse bieslook
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit een koekenpan zonder olie en bak de stukjes ontbijtspek of bacon op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en zet apart.
- 2Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en prei toe en bak deze 5 minuten zachtjes aan, tot ze glazig zijn. Zorg dat ze niet bruin worden.
- 3Voeg de aardappelblokjes en de bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, en laat 15 minuten zachtjes koken, totdat de aardappel gaar is.
- 4Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Zet de pan terug op laag vuur en voeg de kookroom toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- 5Schep de soep in twee kommen en garneer met de knapperige spekjes en fijngehakte bieslook. Serveer met een stuk vers brood.
- 6Voeg wat extra spekvet toe aan de soep voor een intensere smaak of vervang de kookroom door crème fraîche voor een iets frissere twist.
Deze romige preisoep is een ode aan eenvoud en smaak. De zachte, milde prei vormt samen met romige aardappel en knapperige spekjes een perfect harmonieus gerecht. Met weinig ingrediënten zet je een indrukwekkend en smaakvol gerecht op tafel. Serveer met vers brood en geniet van deze soep.