Roerbakgerecht
15 min
30 min

Aziatische Aubergine met Pittige Kip

Dit gerecht combineert de rijke smaak van aubergine met een pittige kip in een heerlijke oosterse saus. Perfect voor een avondmaaltijd die in slechts 45 minuten op tafel staat. Geniet van de harmonie tussen sappige kip en zachte aubergine, verrijkt met exotische kruiden en specerijen om een authentiek oosters gevoel te creëren.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Aubergine
      stuks
    • Kippenborstfilet
      stuks
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Gember
      stukje
    • Knoflook
      teentjes
    • Rode peper
      stuk
    • Lente-ui
      stengels
    • Sesamolie
      eetlepels
    • Sesamzaadjes
      eetlepel

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de aubergines in plakken en de kippenborstfilets in stukjes.
    • 2
      Rasp de gember en hak de knoflook en rode peper fijn.
    • 3
      Verhit de sesamolie in een grote pan en bak de kipstukjes tot ze goudbruin zijn.
    • 4
      Voeg de knoflook, gember, en rode peper toe aan de pan en bak kort mee.
    • 5
      Voeg de aubergine toe en roerbak tot ze zacht zijn.
    • 6
      Giet de sojasaus over het geheel en meng goed.
    • 7
      Garneer met fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes alvorens te serveren.
2025 © Eerlijk Eten