Dit mascarpone toetje met aardbeien is een heerlijk en eenvoudig dessert dat perfect is voor elke gelegenheid. De romige mascarpone mengt prachtig met de zoete, sappige aardbeien, waardoor elke hap een waar genot is. Dit toetje is niet alleen snel te maken, maar ziet er ook prachtig uit in een elegant glas, wat het ideaal maakt voor diners en feestjes. Garneer met een beetje munt of een drizzle van balsamico voor een extra vleugje flair. Laat je gasten genieten van deze heerlijke combinatie van smaken en texturen—een echte crowd-pleaser!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Mascarpone250 g
- Slagroom300 ml
- Aardbeien500 g
- Suiker4 theelepel
Aan de slag
- 1Maal de lange vingers fijn in je keukenmachine of magimix en bewaar de fijngemalen lange vingers tot gebruik in een part bakje. Maak de aardebeien schoon en maal 250 gram aardbeien in de keukenmachine of magimix samen met 4 theelepels suiker tot een sausje. Zet tot gebruik koel weg. Snijd de overige aardbeien in kwarten.
- 2Klop de slagroom lobbig samen met twee eetlepels poedersuiker en meng vervolgens met de mascarpone. Roer goed door.
- 3Pak zes mooi bolle glazen en doe onderin een flinke schep van de fijngemalen lange vingers (zorg dat je een eetlepel overhoudt), giet daarop de aardbeiensaus en leg er wat aardbeien op, verdeel vervolgens het mascarpone mengsel over de glazen en verdeel de aardebeien over de glazen. Zet de glazen vervolgens minstens een half uur in de koelkast zodat e.e.a. lekker koud wordt en vlak voordat je de glazen uitserveert bestrooi je ze met de resterende fijngemalen lange vingers.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten