Roerbakschotel
10 min
15 min
Chinese Kool met Knoflook en Gember

Geniet van een eenvoudige en heerlijke Oosterse maaltijd. De knoflook en gember brengen de subtiele smaak van de Chinese kool naar voren. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je wat minder tijd hebt om te koken maar niet wilt inleveren op smaak.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Chinese kool1 stuks
- Knoflook3 teentjes
- Gember1 stukje (2 cm)
- Sojasaus2 eetlepels
- Sesamolie1 eetlepel
- Lente-uitjes2 stuks
- Peper1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en spoel deze af onder koud water.
- 2Hak de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
- 3Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
- 4Verhit de sesamolie in een grote wok op middelhoog vuur.
- 5Voeg de knoflook en gember toe en roerbak voor ongeveer 1-2 minuten, tot ze geurig zijn.
- 6Voeg de Chinese kool toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot deze wat geslonken is.
- 7Giet de sojasaus erbij en voeg de lente-uitjes en peper toe. Roerbak nog eens 2-3 minuten.
- 8Serveer direct, eventueel met een kom gestoomde rijst.