Roerbakschotel
10 min
15 min

Chinese Kool met Knoflook en Gember

Geniet van een eenvoudige en heerlijke Oosterse maaltijd. De knoflook en gember brengen de subtiele smaak van de Chinese kool naar voren. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je wat minder tijd hebt om te koken maar niet wilt inleveren op smaak.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Chinese kool
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Gember
      stukje (2 cm)
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Lente-uitjes
      stuks
    • Peper
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en spoel deze af onder koud water.
    • 2
      Hak de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
    • 3
      Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
    • 4
      Verhit de sesamolie in een grote wok op middelhoog vuur.
    • 5
      Voeg de knoflook en gember toe en roerbak voor ongeveer 1-2 minuten, tot ze geurig zijn.
    • 6
      Voeg de Chinese kool toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot deze wat geslonken is.
    • 7
      Giet de sojasaus erbij en voeg de lente-uitjes en peper toe. Roerbak nog eens 2-3 minuten.
    • 8
      Serveer direct, eventueel met een kom gestoomde rijst.
2025 © Eerlijk Eten