Personen
-
+
Ingrediënten
- Zalmfilet250 g
- Basmati rijst120 g
- Ei2 stuks
- Rode paprika0.5 stuks
- Diepvries erwten50 g
- Mais50 g
- Lente ui1 stuks
- Boter1 eetlepel
- Paprikapoeder0.5 theelepel
- Kurkumapoeder0.5 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie
- Citroen
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg daarbij de kurkuma toe voor een mooie gele kleur. Voeg in de laatste 3 minuten de erwten en mais toe en laat meekoken. Giet af en zet apart.
- 2Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8-10 minuten. Laat ze afkoelen, pel ze en halveer ze.
- 3Bestrooi de zalmstukken met zout, peper en paprikapoeder. Bak ze voorzichtig aan beide zijden in een beetje boter of olie in 5-6 minuten tot ze net gaar zijn.
- 4In dezelfde pan bak je kort de paprika en lente-ui zachtjes aan.
- 5Meng de rijst met de gebakken groenten. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- 6Schep de rijst op de borden, verdeel de gebakken zalmstukken erover en voeg de halve eieren toe.
- 7Bestrooi royaal met gehakte verse kruiden en serveer direct, eventueel met partjes citroen.
Salmon Kedgeree is een geurige en smaakvolle rijstschotel afkomstig uit Groot-Brittannië, geïnspireerd door de Indiase keuken. De oorsprong ligt in het Indiase gerecht "khichdi", een eenvoudig gerecht van rijst en linzen. Britse kolonialen brachten dit gerecht in de 19e eeuw terug naar huis, waar ze het aanpasten door lokale ingrediënten zoals vis en eieren toe te voegen. Salmon Kedgeree groeide uit tot een geliefd ontbijt- en brunchgerecht bij onze wester buren.
