Zalm
10 min
20 min

Salmon Kedgeree

Salmon Kedgeree is een geurige en smaakvolle rijstschotel afkomstig uit Groot-Brittannië, geïnspireerd door de Indiase keuken. De oorsprong ligt in het Indiase gerecht "khichdi", een eenvoudig gerecht van rijst en linzen

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zalmfilet
      250 g
    • Basmati rijst
      120 g
    • Ei
      stuks
    • Rode paprika
      0.5 stuks
    • Diepvries erwten
      50 g
    • Mais
      50 g
    • Lente ui
      stuks
    • Boter
      eetlepel
    • Paprikapoeder
      0.5 theelepel
    • Kurkumapoeder
      0.5 theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie
    • Citroen

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg daarbij de kurkuma toe voor een mooie gele kleur. Voeg in de laatste 3 minuten de erwten en mais toe en laat meekoken. Giet af en zet apart.
    • 2
      Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8-10 minuten. Laat ze afkoelen, pel ze en halveer ze.
    • 3
      Bestrooi de zalmstukken met zout, peper en paprikapoeder. Bak ze voorzichtig aan beide zijden in een beetje boter of olie in 5-6 minuten tot ze net gaar zijn.
    • 4
      In dezelfde pan bak je kort de paprika en lente-ui zachtjes aan.
    • 5
      Meng de rijst met de gebakken groenten. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
    • 6
      Schep de rijst op de borden, verdeel de gebakken zalmstukken erover en voeg de halve eieren toe.
    • 7
      Bestrooi royaal met gehakte verse kruiden en serveer direct, eventueel met partjes citroen.

Salmon Kedgeree is een geurige en smaakvolle rijstschotel afkomstig uit Groot-Brittannië, geïnspireerd door de Indiase keuken. De oorsprong ligt in het Indiase gerecht "khichdi", een eenvoudig gerecht van rijst en linzen. Britse kolonialen brachten dit gerecht in de 19e eeuw terug naar huis, waar ze het aanpasten door lokale ingrediënten zoals vis en eieren toe te voegen. Salmon Kedgeree groeide uit tot een geliefd ontbijt- en brunchgerecht bij onze wester buren.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten