Dit is een lekker en makkelijk recept voor een Aziatische roerbak met biefstuk en woknoedels. Perfect als je snel iets voedzaams en smaakvols op tafel wilt zetten. De biefstukreepjes zijn heerlijk mals en gaan goed samen met de knapperige groenten zoals paksoi, paprika en broccoliroosjes. Je kan de groente’s natuurlijk heel makkelijk wisselen met groenten die je nog hebt liggen zoals boontjes, wortels etc. Met een paar basis Aziatische smaakmakers zoals sojasaus, oestersaus en sesamolie zet je dit gerecht in een handomdraai in elkaar. In minder dan een halfuur heb je een heerlijk gerecht dat je een beetje het gevoel geeft alsof je in Azië bent!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Woknoodles200 g
- Biefstuk200 g
- Paksoi1 stuks
- Lente ui1 stuks
- Rode paprika1 stuks
- Sperziebonen, optioneel100 g
- Verse Gember1 stuks
- Sojasaus2 eetlepel
- Oestersaus1 eetlepel
- Sesamolie1 eetlepel
- Rijstazijn1 theelepel
- Suiker0.5 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- Chilivlokken, optioneel
Aan de slag
- 1Kook de woknoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- 2Meng de biefstukreepjes met 1 el sojasaus, 1/2 el oestersaus en een beetje peper. Laat dit een paar minuten marineren.
- 3Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
- 4Bak de knoflook en gember kort aan totdat ze lekker geuren.
- 5Voeg de biefstukreepjes toe en bak ze snel rondom bruin. Haal de biefstuk uit de wok en zet apart.
- 6Voeg nog wat olie toe en roerbak de paprika, sugar snaps en broccoliroosjes zo’n 3-4 minuten tot ze knapperig zijn.
- 7Voeg de paksoi en lente-ui toe en roerbak nog 1-2 minuten tot de paksoi begint te slinken.
- 8Voeg de rest van de sojasaus, oestersaus, sesamolie, rijstazijn en suiker toe aan de wok. Roer goed door.
- 9Doe de noedels en de biefstukreepjes terug in de wok en roerbak alles nog een minuut of twee, zodat alles goed warm is en de smaken mooi mengen.
- 10Proef en voeg indien nodig wat extra zout, peper of chilivlokken toe.
- 11Serveer meteen en geniet van je snelle en smaakvolle Aziatische roerbak!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten