Biefstuk
10 min
15 min

Aziatische roerbak met biefstuk en woknoedels

Dit is een lekker en makkelijk recept voor een Aziatische roerbak met biefstuk en woknoedels. Perfect als je snel iets voedzaams en smaakvols op tafel wilt zetten.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Dit is een lekker en makkelijk recept voor een Aziatische roerbak met biefstuk en woknoedels. Perfect als je snel iets voedzaams en smaakvols op tafel wilt zetten. De biefstukreepjes zijn heerlijk mals en gaan goed samen met de knapperige groenten zoals paksoi, paprika en broccoliroosjes. Je kan de groente’s natuurlijk heel makkelijk wisselen met groenten die je nog hebt liggen zoals boontjes, wortels etc. Met een paar basis Aziatische smaakmakers zoals sojasaus, oestersaus en sesamolie zet je dit gerecht in een handomdraai in elkaar. In minder dan een halfuur heb je een heerlijk gerecht dat je een beetje het gevoel geeft alsof je in Azië bent!

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Woknoodles
      200 g
    • Biefstuk
      200 g
    • Paksoi
      stuks
    • Lente ui
      stuks
    • Rode paprika
      stuks
    • Sperziebonen, optioneel
      100 g
    • Verse Gember
      stuks
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Oestersaus
      eetlepel
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Rijstazijn
      theelepel
    • Suiker
      0.5 theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Chilivlokken, optioneel

    Aan de slag

    • 1
      Kook de woknoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
    • 2
      Meng de biefstukreepjes met 1 el sojasaus, 1/2 el oestersaus en een beetje peper. Laat dit een paar minuten marineren.
    • 3
      Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
    • 4
      Bak de knoflook en gember kort aan totdat ze lekker geuren.
    • 5
      Voeg de biefstukreepjes toe en bak ze snel rondom bruin. Haal de biefstuk uit de wok en zet apart.
    • 6
      Voeg nog wat olie toe en roerbak de paprika, sugar snaps en broccoliroosjes zo’n 3-4 minuten tot ze knapperig zijn.
    • 7
      Voeg de paksoi en lente-ui toe en roerbak nog 1-2 minuten tot de paksoi begint te slinken.
    • 8
      Voeg de rest van de sojasaus, oestersaus, sesamolie, rijstazijn en suiker toe aan de wok. Roer goed door.
    • 9
      Doe de noedels en de biefstukreepjes terug in de wok en roerbak alles nog een minuut of twee, zodat alles goed warm is en de smaken mooi mengen.
    • 10
      Proef en voeg indien nodig wat extra zout, peper of chilivlokken toe.
    • 11
      Serveer meteen en geniet van je snelle en smaakvolle Aziatische roerbak!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten