Soep
10 min
20 min

Romige Kippensoep met Vermicelli

Deze romige kippensoep combineert zachte kipfilet met smaakvolle champignons, prei en vermicelli, op smaak gebracht met foelie. Kippenbouillon dient als de rijke basis van deze eenvoudige maar heerlijke maaltijd, die perfect is voor een doordeweekse avond. Het gerecht is klaar in een mum van tijd en past het beste bij de Franse keuken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Kippenbouillon
      liter
    • Champignons
      200 gram
    • Prei
      stuks
    • Vermicelli
      100 gram
    • Foelie
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in kleine stukjes en schoon de champignons en snijd ze in plakjes.
    • 2
      Snijd de prei in fijne ringen.
    • 3
      Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
    • 4
      Voeg de kipfilet, champignons, prei en foelie toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
    • 5
      Voeg de vermicelli toe en laat nog eens 10 minuten koken, of tot de vermicelli gaar is.
    • 6
      Breng op smaak met zout en peper, serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten