Roerbakgerecht
10 min
20 min

Snelle Kipfilet met Gember Rijst

Dit snelle en smaakvolle gerecht combineert malse kipfilet met de pittige warmte van gember. Paksoi en paprika brengen knapperigheid en kleur, terwijl rijst het geheel verzadigend maakt. Dit gerecht is binnen 30 minuten klaar en perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Gember
      stuk
    • Paksoi
      stuk
    • Paprika
      stuk
    • Rijst
      200 gram
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Olijfolie
      eetlepels

    Aan de slag

    • 1
      Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 2
      Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Rasp de gember fijn.
    • 3
      Verwarm olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de kipfilet toe. Bak tot de kip goudbruin is.
    • 4
      Voeg de geraspte gember toe aan de kip en roer door. Voeg ook de in reepjes gesneden paprika en gesneden paksoi toe en bak enkele minuten mee.
    • 5
      Voeg de sojasaus toe, roer goed door en laat het gerecht nog een paar minuten sudderen. Serveer met de gekookte rijst.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten