Mie
10 min
20 min

Mie Ayam: Indonesisch Noedelgerecht met Kip

Mie Ayam wordt meestal gegeten als lunch of avondeten. Vaak krijg je er extra toppings bij, zoals knoflook, lente-ui en sambal. Er zit ook meestal een klein bakje bouillon bij om de noedels in te dopen of los te drinken.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Mie Ayam: Indonesisch Noedelgerecht met Kip Mie Ayam is een Indonesisch gerecht met noedels en gekruide kip, vaak geserveerd met paksoi en kippenbouillon. Het komt uit de Indonesische Chinese gemeenschap en is geïnspireerd door Chinese noedelgerechten, maar aangepast aan de Indonesische smaak. Het is populair streetfood, vooral op Java.

Mie Ayam wordt meestal gegeten als lunch of avondeten. Vaak krijg je er extra toppings bij, zoals knoflook, lente-ui en sambal. Er zit ook meestal een klein bakje bouillon bij om de noedels in te dopen of los te drinken. Het is een simpel en lekker gerecht dat je overal in Indonesië kunt vinden.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Wok- of eiernoodles
      200 g
    • Kippendijfilet
      200 g
    • Knoflook
      teentje
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Oestersaus
      eetlepel
    • Sesamolie
      theelepel
    • Zoete ketjap
      eetlepel
    • Kippenbouillon
      200 ml
    • Paksoi
      stuks
    • Lente ui
      stuks
    • Zout en peper naar smaak
    • Sambal, optioneel

    Aan de slag

    • 1
      Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • 2
      Voeg de knoflook toe en bak deze tot het geurig is.
    • 3
      Voeg de stukjes kip toe en bak tot ze goudbruin en gaar zijn.
    • 4
      Voeg de sojasaus, oestersaus, ketjap en sesamolie toe. Roer goed door en laat dit 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
    • 5
      Kook de woknoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
    • 6
      Blancheer de paksoi kort in kokend water (ongeveer 1-2 minuten) en giet af.
    • 7
      Verdeel de noedels over twee kommen.
    • 8
      Schep de gekruide kip bovenop de noedels.
    • 9
      Leg de geblancheerde paksoi ernaast.
    • 10
      Giet de warme kippenbouillon in de kom of serveer apart in een klein kommetje.
    • 11
      Garneer met lente-ui en eventueel wat gebakken knoflook, sambal of gebakken uitjes naar smaak.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten