Kool
5 min
25 min

Chinese kool stampot met een runderrookworst

Deze variant biedt een lichtere en zachtere textuur dan traditionele stamppotten met bijvoorbeeld boerenkool of andijvie, terwijl het toch dat vertrouwde gevoel van comfort food behoudt. Perfect voor een doordeweekse avond of als winterse maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Aardappel
      500 g
    • Chinese kool
      200 g
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Runderrookworst
      stuks
    • Melk
      50 ml
    • Roomboter
      25 g
    • Mosterd
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Nootmuskaat (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Zet de aardappelen in een pan met water en een snufje zout. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
    • 2
      Verhit een beetje boter in een koekenpan. Bak de ui en knoflook op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 3-5 minuten tot deze iets zachter is. Zet het vuur uit.
    • 3
      Verwarm de runderrookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bijvoorbeeld in heet water of in de magnetron).
    • 4
      Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de melk en boter toe en meng goed tot een romige puree. Voeg de gestoofde Chinese kool toe en roer alles door elkaar. Breng op smaak met mosterd, zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat.
    • 5
      Verdeel de stamppot over twee borden en leg de warme runderrookworst ernaast of in plakjes bovenop de stamppot.
    • 6
      Lekker met een lepeltje jus of wat gebakken spekjes als extra smaakmaker!

Stamppot met Chinese kool is een verrassende twist op een oer-Hollands gerecht. Door de knapperige, frisse smaak van Chinese kool te combineren met romige aardappelpuree en een sappige runderrookworst, ontstaat een heerlijk gerecht dat lekkers oosters smaakvol is. Deze variant biedt een lichtere en zachtere textuur dan traditionele stamppotten met bijvoorbeeld boerenkool of andijvie, terwijl het toch dat vertrouwde gevoel van comfort food behoudt. Perfect voor een doordeweekse avond of als winterse maaltijd om lekker mee op te warmen!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten