Soep
10 min
20 min
Snelle Groente Ramen met Knoflook en Broccoli

Deze eenvoudige ramen soep combineert de diepte van knoflook met de knapperige textuur van broccoli en Chinese kool. In slechts 30 minuten maak je een voedzame en aromatische maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Broccoli1 stuks
- Chinese kool0.5 stuks
- Rode ui1 stuks
- Knoflook3 teentjes
- Wortel2 stuks
- Ramen noedels200 gram
- Sojasaus3 eetlepels
- Sesamolie1 eetlepel
- Groentebouillon1 liter
- Sesamzaadjes1 eetlepel
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de broccoli in kleine roosjes, de Chinese kool in dunne reepjes, de rode ui in halve ringen en de wortels in dunne schijfjes.
- 2Verhit de sesamolie in een grote pan. Voeg de rode ui en knoflook toe en fruit deze totdat ze glazig zijn.
- 3Voeg de wortel, broccoli en Chinese kool toe aan de pan en roerbak voor 5 minuten op middelhoge temperatuur.
- 4Schenk de groentebouillon in de pan, voeg de sojasaus toe en breng het geheel aan de kook.
- 5Doe de ramen noedels in de pan en kook volgens de instructies op de verpakking tot ze gaar zijn.
- 6Serveer de ramen soep in kommen en garneer met sesamzaadjes.