Soep
10 min
20 min

Snelle Groente Ramen met Knoflook en Broccoli

Deze eenvoudige ramen soep combineert de diepte van knoflook met de knapperige textuur van broccoli en Chinese kool. In slechts 30 minuten maak je een voedzame en aromatische maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Broccoli
      stuks
    • Chinese kool
      0.5 stuks
    • Rode ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Wortel
      stuks
    • Ramen noedels
      200 gram
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Groentebouillon
      liter
    • Sesamzaadjes
      eetlepel

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de broccoli in kleine roosjes, de Chinese kool in dunne reepjes, de rode ui in halve ringen en de wortels in dunne schijfjes.
    • 2
      Verhit de sesamolie in een grote pan. Voeg de rode ui en knoflook toe en fruit deze totdat ze glazig zijn.
    • 3
      Voeg de wortel, broccoli en Chinese kool toe aan de pan en roerbak voor 5 minuten op middelhoge temperatuur.
    • 4
      Schenk de groentebouillon in de pan, voeg de sojasaus toe en breng het geheel aan de kook.
    • 5
      Doe de ramen noedels in de pan en kook volgens de instructies op de verpakking tot ze gaar zijn.
    • 6
      Serveer de ramen soep in kommen en garneer met sesamzaadjes.
2025 © Eerlijk Eten