Toetje
15 min
60 min

Chocoladetaart met frambozen en slagroom

Deze eenvoudige chocoladetaart met frambozen en slagroom is de perfecte oplossing voor een snel, maar heerlijk dessert.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zelfrijzend bakmeel
      500 g
    • Pure chocolade (78%)
      100 g
    • Cacao
      80 g
    • Fijne suiker
      650 g
    • Zout
      0.5 theelepel
    • Eieren
    • Slagroom
      500 ml
    • Diepvries frambozen
      750 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Hak de chocolade fijn en doe het samen met de droge ingrediënten voor de taart in een grote kom, roer goed door elkaar.
    • 2
      Pak een mixer en giet de slagroom er al mixend bij, voeg vervolgens stuk voor stuk de eieren al mixend toe. Dat resulteert in een vrij stevig beslag.
    • 3
      Bekleed de bakvormen met bakpapier en verdeel het beslag over twee kleine bakvormen
    • 4
      Zet in een op 140 graden voorverwarmde heteluchtoven en bak gedurende 50-60 minuten. Prik in de lagen om te zien of ze gaar zijn (dan kleeft er niets meer aan je prikker). Laat afkoelen op een rooster.

eze eenvoudige chocoladetaart met frambozen en slagroom is de perfecte oplossing voor een snel, maar heerlijk dessert. De luchtige chocoladetaart is makkelijk te maken met een paar basis ingrediënten en is een geweldige manier om je liefde voor chocola te tonen.

De combinatie van rijke chocolade en frisse frambozen zorgt voor een onweerstaanbare smaakbalans. De zoetzure frambozen brengen leven in de taart, terwijl een toef luchtige slagroom het geheel afmaakt. Dit dessert ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het is ook nog eens in een handomdraai te bereiden—ideaal voor onverwachte gasten of een drukke weeknight.

Serveer de taart in mooie stukken en laat je gasten genieten van deze heerlijke, makkelijke traktatie. Een echt feestje voor de smaakpapillen dat iedereen zal verrassen!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten