eze eenvoudige chocoladetaart met frambozen en slagroom is de perfecte oplossing voor een snel, maar heerlijk dessert. De luchtige chocoladetaart is makkelijk te maken met een paar basis ingrediënten en is een geweldige manier om je liefde voor chocola te tonen.
De combinatie van rijke chocolade en frisse frambozen zorgt voor een onweerstaanbare smaakbalans. De zoetzure frambozen brengen leven in de taart, terwijl een toef luchtige slagroom het geheel afmaakt. Dit dessert ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het is ook nog eens in een handomdraai te bereiden—ideaal voor onverwachte gasten of een drukke weeknight.
Serveer de taart in mooie stukken en laat je gasten genieten van deze heerlijke, makkelijke traktatie. Een echt feestje voor de smaakpapillen dat iedereen zal verrassen!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Ingrediënten
- Zelfrijzend bakmeel500 g
- Pure chocolade (78%)100 g
- Cacao80 g
- Fijne suiker650 g
- Zout0.5 theelepel
- Eieren
- Slagroom500 ml
- Diepvries frambozen750 g
Aan de slag
- 1Hak de chocolade fijn en doe het samen met de droge ingrediënten voor de taart in een grote kom, roer goed door elkaar.
- 2Pak een mixer en giet de slagroom er al mixend bij, voeg vervolgens stuk voor stuk de eieren al mixend toe. Dat resulteert in een vrij stevig beslag.
- 3Bekleed de bakvormen met bakpapier en verdeel het beslag over twee kleine bakvormen
- 4Zet in een op 140 graden voorverwarmde heteluchtoven en bak gedurende 50-60 minuten. Prik in de lagen om te zien of ze gaar zijn (dan kleeft er niets meer aan je prikker). Laat afkoelen op een rooster.