Roerbakgerecht
10 min
20 min

Oosterse Kip Saté Roerbak Rijst

Geniet van deze Oosterse roerbak met kippendijsaté, breukrijst, en een mix van kleurrijke groenten. Dit gerecht biedt een smaakexplosie en is gemakkelijk te bereiden, waardoor het perfect is voor een doordeweeks diner. De combinatie van sappige kip en aromatische rijst zorgt voor een geurig, geruststellend bord dat binnen 30 minuten op tafel staat.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippendijsaté
      stuks
    • Breukrijst
      200 gram
    • Ui
      stuk
    • Rode paprika
      stuk
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Peultjes
      100 gram
    • Verse koriander
      takjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de breukrijst volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
    • 2
      Snijd de ui en rode paprika in dunne reepjes, en hak de knoflook fijn.
    • 3
      Verhit de sesamolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.
    • 5
      Voeg de kippendijsaté toe en roerbak tot deze aan alle kanten bruin is.
    • 6
      Voeg de rode paprika en peultjes toe en bak nog 3 minuten mee.
    • 7
      Voeg de gekookte breukrijst en sojasaus toe aan de pan en roer goed door totdat alles goed gemengd en doorgewarmd is.
    • 8
      Garneer met verse koriander en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten