Roerbakgerecht
10 min
20 min

Kippendroom met Chinese Kool en Gember

Dit gemakkelijke diner combineert zachte stukjes kip met knapperige Chinese kool en een vleugje gember. De aromatische combinatie van smaken zorgt voor een lichte en voedzame maaltijd die je binnen 30 minuten op tafel hebt staan. Perfect voor een snelle, gezonde doordeweekse avondmaaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      400 gram
    • Chinese kool
      stuk
    • Verse gember
      centimeter
    • Knoflook
      teentjes
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Zonnebloemolie
      eetlepels
    • Bosui
      stuks
    • Verse koriander
      handje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in dunne reepjes en zet apart.
    • 2
      Hak de knoflook en verse gember fijn. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes.
    • 3
      Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de knoflook en gember toe aan de pan en bak voor ongeveer een minuut tot het geurt.
    • 5
      Doe de kip in de pan en roerbak tot deze goudbruin en gaar is.
    • 6
      Voeg de Chinese kool toe en roerbak nog eens 3-4 minuten tot de kool iets zachter is geworden.
    • 7
      Giet de sojasaus en sesamolie over het mengsel en meng alles goed door elkaar.
    • 8
      Voeg de bosui toe en warm kort mee.
    • 9
      Garneer met verse koriander voor het serveren.
2025 © Eerlijk Eten