Komkommer
15 min
0 min
Gevulde komkommers als lekkere snack

Deze gevulde komkommers zijn een frisse en knapperige traktatie, perfect als salade of bijgerecht. Met een kleurrijke mix van rode paprika, lente-ui, knoflook en verse kruiden zoals dille en peterselie, bieden ze een verfrissende smaakexplosie.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Komkommer2 stuks
- Rode paprika1 stuks
- Lente Ui1 stuks
- Knoflook1 teentje
- Verse dille1 eetlepel
- Verse peterselie1 eetlepel
- Citroensap1 eetlepel
- Olijfolie1 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Was de komkommers goed.
- 2Snijd de komkommers eerst door de helft en dan snijd je ze in de lengte richting tot vlak aan het einde in maar wel dat ze aan elkaar blijven zitten, zodat je 4 kwarten krijgt, zie de foto. Dan kan je proberen om met een lange dunne smalle lepel de zaadlijsten te verwijderen. Mochten ze alsnog van elkaar afbreken is er niets aan de hand want dan kan je de kwarten altijd nog met cocktail prikkers weer aan elkaar zetten.
- 3Meng in een kom de fijngesneden rode paprika, lente-ui, knoflook, dille en peterselie.
- 4Voeg het citroensap en de olijfolie toe aan het groentemengsel en meng goed.
- 5Breng op smaak met zout en peper.
- 6Vul de holtes van de komkommerhelften gelijkmatig met het groentemengsel.
- 7Druk de vulling voorzichtig aan zodat het goed in de komkommers blijft zitten.
- 8Leg de gevulde komkommers op een serveerschaal en garneer eventueel met extra dille of peterselie.
- 9Serveer direct als een frisse en knapperige salade of bijgerecht.
Deze gevulde komkommers zijn een frisse en knapperige traktatie, perfect als salade of bijgerecht. Met een kleurrijke mix van rode paprika, lente-ui, knoflook en verse kruiden zoals dille en peterselie, bieden ze een verfrissende smaakexplosie. Het citroensap en olijfolie voegen een lichte en pittige dressing toe, waardoor dit gerecht ideaal is voor een lichte lunch of een verfrissend tussendoortje. Het is even een precies klusje om deze te maken maar dan heb je wel een fraai ogende smaakbom op je bord liggen.
