Komkommer
15 min
0 min

Gevulde komkommers als lekkere snack

Deze gevulde komkommers zijn een frisse en knapperige traktatie, perfect als salade of bijgerecht. Met een kleurrijke mix van rode paprika, lente-ui, knoflook en verse kruiden zoals dille en peterselie, bieden ze een verfrissende smaakexplosie.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Komkommer
      stuks
    • Rode paprika
      stuks
    • Lente Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Verse dille
      eetlepel
    • Verse peterselie
      eetlepel
    • Citroensap
      eetlepel
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Was de komkommers goed.
    • 2
      Snijd de komkommers eerst door de helft en dan snijd je ze in de lengte richting tot vlak aan het einde in maar wel dat ze aan elkaar blijven zitten, zodat je 4 kwarten krijgt, zie de foto. Dan kan je proberen om met een lange dunne smalle lepel de zaadlijsten te verwijderen. Mochten ze alsnog van elkaar afbreken is er niets aan de hand want dan kan je de kwarten altijd nog met cocktail prikkers weer aan elkaar zetten.
    • 3
      Meng in een kom de fijngesneden rode paprika, lente-ui, knoflook, dille en peterselie.
    • 4
      Voeg het citroensap en de olijfolie toe aan het groentemengsel en meng goed.
    • 5
      Breng op smaak met zout en peper.
    • 6
      Vul de holtes van de komkommerhelften gelijkmatig met het groentemengsel.
    • 7
      Druk de vulling voorzichtig aan zodat het goed in de komkommers blijft zitten.
    • 8
      Leg de gevulde komkommers op een serveerschaal en garneer eventueel met extra dille of peterselie.
    • 9
      Serveer direct als een frisse en knapperige salade of bijgerecht.

Deze gevulde komkommers zijn een frisse en knapperige traktatie, perfect als salade of bijgerecht. Met een kleurrijke mix van rode paprika, lente-ui, knoflook en verse kruiden zoals dille en peterselie, bieden ze een verfrissende smaakexplosie. Het citroensap en olijfolie voegen een lichte en pittige dressing toe, waardoor dit gerecht ideaal is voor een lichte lunch of een verfrissend tussendoortje. Het is even een precies klusje om deze te maken maar dan heb je wel een fraai ogende smaakbom op je bord liggen.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten