Peer
10 min
25 min

Poire au Roquefort als voor of nagerecht, jij mag kiezen!

Dit gerecht, dat afkomstig is uit de Franse keuken, brengt de zoetheid van sappige, rijpe Conference-peren samen met de hartige kracht van Roquefort-kaas.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Dit gerecht, dat afkomstig is uit de Franse keuken, brengt de zoetheid van sappige, rijpe Conference-peren samen met de hartige kracht van Roquefort-kaas.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Peer
      stuks
    • Roquefort kaas
      50 g
    • Creme fraiche
      eetlepel
    • Honing
      eetlepel
    • Walnoten
      eetlepel
    • Verse tijm
    • Peper naar smaak

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 180°C.
    • 2
      Halveer de peren in de lengte en verwijder voorzichtig het klokhuis met een theelepel om een kleine holte te maken voor de vulling.
    • 3
      Meng in een kom de Roquefort-kaas met de crème fraîche tot een romige, gladde massa. Voeg een beetje peper naar smaak toe.
    • 4
      Leg de halve peren op een bakplaat of ovenschaal. Vul elke holte met een royale hoeveelheid van de Roquefort-kaasmousse. Bestrooi de peren met gehakte walnoten en druppel er wat honing overheen. Rooster de peren in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de peren zacht zijn en de kaas licht begint te smelten en bubbelen.
    • 5
      Haal de peren uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen. Garneer met een takje verse tijm of rozemarijn voor extra aroma en kleur

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten