Personen
-
+
Ingrediënten
- noodles (bijvoorbeeld Udon of rijstnoodles)200 g
- kipfilet, in stukjes gesneden300 g
- sperziebonen, in stukjes150 g
- rode peper in dunne plakjes gesneden (verwijder de zaadlijst als je hem minder pittig wil)1 stuks
- wortel, julienne gesneden1 stuks
- taugé100 g
- plantaardige olie2 eetlepel
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- sojasaus4 eetlepel
- oestersaus2 eetlepel
- hoisinsaus1 eetlepel
- sesamolie1 theelepel
- suiker1 theelepel
- gemalen zwarte peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng alle ingrediënten voor de saus (sojasaus, oestersaus, hoisinsaus, sesamolie, suiker en de peper) in een kleine kom en zet deze opzij.
- 2Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- 3Verhit een eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipstukjes toe en bak tot deze volledig gaar is. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- 4Voeg de overgebleven eetlepel olie toe aan de pan. Voeg de knoflook toe en bak deze kort. Voeg vervolgens de sperziebonen en wortel toe. Roerbak de groenten tot ze bijna gaar zijn.
- 5Voeg de taugé toe aan de pan en roerbak nog een minuut.
- 6Voeg de gekookte kip en noodles toe aan de pan.
- 7Giet de voorbereide saus over het mengsel in de pan. Roer alles goed om te combineren en te zorgen dat de saus alle ingrediënten goed bedekt.
- 8Verdeel het roerbakgerecht over twee borden. Optioneel kun je het gerecht garneren met gesneden lente-ui of sesamzaadjes.
Dit pittige Aziatische roerbakgerecht combineert de sappigheid van kip met de knapperigheid van verse groenten, de pit van een pepertje en de zachtheid van noodles, allemaal gehuld in een smaakvolle saus.
