Wokgerecht
10 min
20 min
Kleurrijke Groentewok Met Bulgurneusjes

Deze Oosterse geïnspireerde groentewok combineert de rijke smaak van shiitake, broccoli, wortel, paprika en knoflook met de heerlijke textuur van bulgur. Binnen 30 minuten staat er een voedzame maaltijd op tafel die zowel kleurrijk als smaakvol is. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Shiitake200 gram
- Broccoli1 stronk
- Wortel2 stuks
- Paprika1 stuk
- Knoflook3 teentjes
- Bulgur250 gram
- Sojasaus2 eetlepels
- Sesamolie1 eetlepel
- Zonnebloemolie1 eetlepel
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
- 2Snijd de shiitake, broccoli, wortels en paprika in hapklare stukken.
- 3Verwarm de zonnebloemolie in een grote wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit kort.
- 4Voeg de shiitake, broccoli, wortel en paprika toe en roerbak ongeveer 5-7 minuten tot ze licht knapperig zijn.
- 5Voeg de gekookte bulgur, sojasaus en sesamolie toe aan de wok en roer goed door. Kook nog 2-3 minuten door zodat alles goed vermengd is.
- 6Serveer de groentewok direct en geniet van deze kleurrijke en voedzame maaltijd!