Wokgerecht
10 min
20 min

Kleurrijke Groentewok Met Bulgurneusjes

Deze Oosterse geïnspireerde groentewok combineert de rijke smaak van shiitake, broccoli, wortel, paprika en knoflook met de heerlijke textuur van bulgur. Binnen 30 minuten staat er een voedzame maaltijd op tafel die zowel kleurrijk als smaakvol is. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Shiitake
      200 gram
    • Broccoli
      stronk
    • Wortel
      stuks
    • Paprika
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Bulgur
      250 gram
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Zonnebloemolie
      eetlepel

    Aan de slag

    • 1
      Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
    • 2
      Snijd de shiitake, broccoli, wortels en paprika in hapklare stukken.
    • 3
      Verwarm de zonnebloemolie in een grote wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit kort.
    • 4
      Voeg de shiitake, broccoli, wortel en paprika toe en roerbak ongeveer 5-7 minuten tot ze licht knapperig zijn.
    • 5
      Voeg de gekookte bulgur, sojasaus en sesamolie toe aan de wok en roer goed door. Kook nog 2-3 minuten door zodat alles goed vermengd is.
    • 6
      Serveer de groentewok direct en geniet van deze kleurrijke en voedzame maaltijd!
2025 © Eerlijk Eten