Hoofdgerecht
10 min
20 min

Sappige Eendenborst met Sinaasappelglazuur

Geniet van een smaakvolle maaltijd met deze sappige eendenborst, geglazuurd met een zoete sinaasappelreductie. Deze snelle en eenvoudige bereiding combineert de rijke smaak van eend met de frisse, citrusachtige tonen van sinaasappel. In slechts 30 minuten hebt u een gastronomische ervaring op tafel.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Eendenborstfilet
      stuks
    • Sinaasappelsap
      100 ml
    • Honing
      eetlepels
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel
    • Verse tijm
      takjes
    • Olijfolie
      eetlepel

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • 2
      Bestrooi de eendenborstfilets met zout en peper en schroei ze met de huid naar beneden dicht in de pan.
    • 3
      Na 5 minuten draai je de filets om en bak je ze nog eens 4 minuten aan de andere kant.
    • 4
      Haal de eendenborsten uit de pan en laat ze rusten.
    • 5
      Giet het overtollige vet uit de pan en voeg het sinaasappelsap, de honing, de sojasaus, en de tijm toe.
    • 6
      Laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken tot zij stroperig is.
    • 7
      Leg de eendenborst terug in de pan om ze in de saus te bedekken en serveer direct.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten