Sappige Eendenborst met Sinaasappelglazuur
Geniet van een smaakvolle maaltijd met deze sappige eendenborst, geglazuurd met een zoete sinaasappelreductie. Deze snelle en eenvoudige bereiding combineert de rijke smaak van eend met de frisse, citrusachtige tonen van sinaasappel. In slechts 30 minuten hebt u een gastronomische ervaring op tafel.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Eendenborstfilet2 stuks
- Sinaasappelsap100 ml
- Honing2 eetlepels
- Sojasaus1 eetlepel
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
- Verse tijm2 takjes
- Olijfolie1 eetlepel
Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 2Bestrooi de eendenborstfilets met zout en peper en schroei ze met de huid naar beneden dicht in de pan.
- 3Na 5 minuten draai je de filets om en bak je ze nog eens 4 minuten aan de andere kant.
- 4Haal de eendenborsten uit de pan en laat ze rusten.
- 5Giet het overtollige vet uit de pan en voeg het sinaasappelsap, de honing, de sojasaus, en de tijm toe.
- 6Laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken tot zij stroperig is.
- 7Leg de eendenborst terug in de pan om ze in de saus te bedekken en serveer direct.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten